Στην Τουρκία μετακομίζουν μεγαλοξενοδόχοι, εφοπλιστές, ναυτιλιακές εταιρείες και ασχολούμενοι με μαρίνες!

Μιλάμε για κάποιους εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους και άλλους που ασχολούνται με μαρίνες, με ναυπηγήσεις ή με ναυλώσεις πλοίων, οι οποίοι μεταφέρουν την έδρα τους στην Τουρκία, που προσφέρει σημαντικά φορολογικά… δολώματα. Όπως αφορολόγητο για πέντε χρόνια, κυρίως σε ναυτιλιακές εταιρείες, και σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις.

Ένας δυο εφοπλιστές μας, μάλιστα, ζήτησαν να πάρουν τουρκική υπηκοότητα για να έχουν ακόμη μικρότερη φορολόγηση. Τόσο ελληνικό αίμα τρέχει στις φλέβες τους. Όλοι αυτοί οι… Έλληνες ξεχνούν ότι τα χρήματα που κερδίζει το τουρκικό κράτος από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Τουρκία πηγαίνουν στην κατασκευή πυρομαχικών και σε περίπτωση κρίσης, όπως το 1974, θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της πατρίδας τους.

Φυγή επιχειρηματιών υπάρχει και προς τη Βουλγαρία, όπου ο φόρος είναι 10% (από 26% που είναι εδώ), υπάρχουν φθηνά εργατικά χέρια και η γραφειοκρατία για τη σύσταση μιας εταιρείας είναι πολύ λιγότερη.

Άλλοι μεταφέρουν όλη την παραγωγική τους δραστηριότητα εκεί και άλλοι απλώς την έδρα τους, για να ξεφύγουν από την ελληνική Εφορία. Πρόκειται για εταιρείες παροχής υπηρεσιών, μεταφορών, ακινήτων κ.λπ.

Επίσης, και στο Λονδίνο μεταφέρουν την έδρα τους εταιρείες, κυρίως ναυτιλιακές αλλά και βιομηχανικές, και η δραστηριότητά τους παραμένει στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ