Στα μουλωχτά;

Πρόκειται για έργο συνολικής διάρκειας δύο ετών και ο προϋπολογισμός του εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 380.000 ευρώ. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την ολοκληρωμένη κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών της ΕΠΑ Αττικής, στρατηγικός στόχος της οποίας, για την επόμενη πενταετία, είναι η αύξηση του όγκου πωλήσεων φυσικού αερίου και η αύξηση της διείσδυσης φυσικού αερίου στους οικιακούς καταναλωτές και επαγγελματίες της Αττικής. Προσφορές μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

***

Καλές δουλειές

Κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η Intrasoft International, επιλέχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υλοποιήσει σύμβαση – πλαίσιο, αξίας 196 εκατ. ευρώ, για την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης των πληροφοριακών του συστημάτων. Η συμμετοχή της Intrasoft εκτιμάται στο 50% του συνολικού προϋπολογισμού της κοινοπραξίας. Στην κοινοπραξία συμμετέχει επίσης η εταιρεία CGI Luxembourg. Η σύμβαση είναι μέγιστης διάρκειας πέντε ετών.

***

Επιστροφή στα κέρδη, με αύξηση 38,5%!

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών της είχε η Alpha Αστικά Ακίνητα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 7,7 εκατ. ευρώ από 6,8 εκατ. ευρώ πέρυσι. Έτσι, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 2,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 38,5%.

***

Παλαβώνουν τον κόσμο…

Μια ματιά μόνο να έριχνε ένας πολίτης την περασμένη Τρίτη στον πρωτοσέλιδο τίτλο των δύο οικονομικών εφημερίδων, της «Ναυτεμπορικής» και της «Ημερησίας», σίγουρα θα… τσιμπιόταν και δεν θα μπορούσε να καταλάβει ποια από τις δύο λέει την αλήθεια για την κατάσταση του Χρηματιστηρίου.

Η «Ναυτεμπορική», παλιά, ιστορική, θα λέγαμε εφημερίδα, είχε τίτλο: «Με κέρδη οι εισηγμένες» και υπότιτλους: «Θετικά μηνύματα εκπέμπουν τα 2/3 των εταιρειών του Χρηματιστηρίου – Ενισχυμένα καθαρά και λειτουργικά αποτελέσματα – Χαμηλός ο τζίρος».

Η «Ημερησία» παρουσίαζε μαύρα τα πράγματα, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Κάηκαν 12 δισ. στο Χρηματιστήριο» και υπότιτλους: «Εξαϋλώθηκαν οι τραπεζικές μετοχές – Απώλειες 68,4% σε έναν μήνα – Ο χειρότερος μήνας και για τις διεθνείς αγορές ο Αύγουστος»!

***

Quiz:

Με τις πλάτες ποιανού προωθήθηκε στον Emanuele Grimaldi και από εκεί στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της Hellenic Seaways ο νέος της καπετάνιος; Έχουμε συνέχεια για τα έργα και τις ημέρες του τα τελευταία χρόνια…

***

• Ποιος εκπρόσωπος της καναδικής El DORANDO Gold έστελνε διαρκώς μηνύματα σε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα στο τέλος να τα… ακούσει για τα καλά; Ο λόγος; Απαιτούσε παρεμβάσεις προς τον πρωθυπουργό, μη… επιτρεπτές.

***

• Δεν ξεχνά τα παλιά κόλπα ο μεγάλος παίκτης των ΜΜΕ και μαθαίνουμε πως ετοιμάζει “αυθόρμητη” επίθεση σε πρώην οικονομικό υπουργό που πολιτεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μαθαίνουμε πάντως ότι τα στοιχεία που θα αναδειχθούν δεν προέρχονται και από πολύ φερέγγυες πηγές.

• Πολλά και περίεργα συμβαίνουν στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Ακούσαμε λοιπόν πως δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών το “ξήλωμα” των στελεχών της περιόδου Βαλαβάνη, καθώς στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι οι διώξεις, αλλά οι προσεταιρισμοί. Παρ’ όλα αυτά η εντολή που η Λαϊκή Ενότητα έχει δώσει είναι να παραιτηθούν όλα τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ αλλά και άλλων φορέων των αποκρατικοποιήσεων.

• Συζητήσεις υπάρχουν στις τράπεζες αναφορικά με την ανάγκη αύξησης των capital controls. Πηγές αναφέρονται σε αρχική εισήγηση το όριο των αναλήψεων να πάει στα 80 ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο προκειμένου, κυρίως, να τονωθεί η γεωργική κατανάλωση. Πάντως, μέχρι στιγμής, κυβερνητικό αίτημα για μελέτη γύρω από τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας δεν υπάρχει.

• Ομάδα στελεχών του ESM αναμένεται μέσα στο προσεχές διάστημα με στόχο να αναλάβει ρόλο στο ΤΧΣ και την εποπτεία των αποκρατικοποιήσεων. Το πρόβλημα είναι πως ο φορέας με έδρα στο Λουξεμβούργο επιδιώκει ασφυκτικό έλεγχο, με αρμοδιότητες πέραν αυτών που δικαιούται. Η πίεση προσδιορίζεται κυρίως σε παρεμβάσεις στον τομέα των μετοχών του Δημοσίου σε ιδρύματα και λοιπούς φορείς αλλά και ως προς άλλα κρατικά assets..

• Τι συμβαίνει με τους ελέγχους στα οικονομικά της ΕΕΔΕ και ιδιαίτερα με τους κοινοτικούς πόρους που έχουν κατά καιρούς περάσει από εκεί; Το θέμα μαθαίνουμε πως έχει απασχολήσει τις ελεγκτικές αρχές της χώρας.

Μας κοροϊδεύουν…

Δεν είναι μόνο που κοροϊδεύουν, είναι που χωρίς αιδώ κρατάνε πισινή για την επόμενη ημέρα!

Όταν η PwC θεωρεί ότι δεν διαφαίνονται σημάδια κάμψης στον όγκο των συναλλαγών στις αγορές χρέους, απορούμε που το πρώην Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Δραγασάκη, προσπαθούσε να μας πείσει ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα προχωρήσουν σε πωλήσεις ανεπιθύμητων δανειακών χαρτοφυλακίων. Και φυσικά μιλάμε για τα μη εξυπηρετούμενα, που έχουν ως εξασφαλίσεις ακίνητα.

• Επειδή για όλα τους έχουμε ικανούς τους εθνοπατέρες μας, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κομματικής προέλευσης! Υπάρχει εθνικός σχεδιασμός αναφορικά με την ομάδα δράσης που θα συσταθεί για τη βέλτιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας του νέου υπερταμείου των ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, μετοχές τραπεζών κ.λπ.) ή όλα θα γίνουν στο πόδι, προκειμένου να υπάρξουν ορθάνοιχτα παράθυρα για την άλωση των φιλέτων της χώρας;

• Θα διερευνηθούν τυχόν σκοπιμότητες των εμπλεκομένων; Ποιες από τις υπηρεσίες και ποια στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών έλεγξαν και γνωμοδότησαν ότι η καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, κατασκευής κοινοπραξίας Μορέας (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, J&P ΑΒΑΞ, Intracom, Holdings), θα κόστιζε περί τα 700 εκατ. ευρώ;


Σχολιάστε εδώ