Σαμαράς και Ντόρα οι χαμένοι…

Πρώτα απ’ όλα όμως αναγκάζει τον Αντ. Σαμαρά να βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τα σχέδιά του για μια… θριαμβευτική επάνοδο και με διαδικασίες σωτήρα. Επάνοδος που είχε ως βασική προϋπόθεση την παταγώδη αποτυχία της παράταξης στις εκλογές, κάτι που θα προκαλούσε την πρόωρη αποχώρηση του κ. Μεϊμαράκη. Σήμερα πλέον το σενάριο αυτό δεν υφίσταται, τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα.

Μεγάλη χαμένη των τελευταίων εξελίξεων, της ανάκαμψης της Νέας Δημοκρατίας και της ισχυροποίησης του κ. Μεϊμαράκη, αναδεικνύεται η Ντ. Μπακογιάννη. Είχε κατά νου να διεκδικήσει την ηγεσία στις εσωκομματικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης, ευελπιστώντας ότι στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Μεϊμαράκης θα είχε αποτύχει ως μεταβατικός πρόεδρος. Ήταν, όπως η ίδια ομολογούσε, η τελευταία της ευκαιρία να κάνει πράξη το όνειρό της, να γίνει αρχηγός της παράταξης. Με τα σημερινά δεδομένα αυτό το ενδεχόμενο έχει σχεδόν αποκλειστεί.

Η κ. Μπακογιάννη είχε -ως γνωστόν- διεκδικήσει την αρχηγία το 2009, ωστόσο τότε οι «μεγάλες δυνάμεις» της παράταξης είχαν συνασπιστεί και είχαν εκλέξει τον Αντ. Σαμαρά. Στη συνέχεια και ύστερα από μια σύγκρουση με τον τελευταίο, η κ. Μπακογιάννη προχώρησε στην ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με την προσδοκία ότι θα μπορούσε να συσπειρώσει γύρω της έναν σημαντικό αριθμό κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Απέτυχε ωστόσο και έτσι αναγκάσθηκε να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία. Ο επόμενος στόχος που έθεσε, όταν η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση, ήταν να αναλάβει κορυφαίο υπουργείο. Δεν το πήρε ποτέ, για την ακρίβεια ούτε καν το σκέφτηκε ο κ. Σαμαράς να της το παραχωρήσει. Απτόητη εκείνη έβαλε νέο στόχο: Να γίνει Επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προσπάθησε όσο μπορούσε, είχε σειρά επαφών εντός και εκτός (Βρυξέλλες) Ελλάδας, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Τι απομένει πλέον; Στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, ο Β. Μεϊμαράκης να της δώσει κάποιο από τα σοβαρά υπουργεία. Απʼ τʼ ολότελα, που λένε…


Σχολιάστε εδώ