Οι αναποφάσιστοι η μεγάλη δεξαμενή για τον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως λένε στην Κουμουνδούρου, «οι πληγές της διάσπασης είναι ακόμα ανοικτές και αιμορραγούν και αποσυσπειρώνουν τον κόσμο».

Σημειώνουν πάντως πως από δω και πέρα τα διλήμματα των εκλογών θα γίνονται όλο και πιο σκληρά και πιο καίρια και θα καταγραφούν εκ νέου οι διαφορές με τη συντηρητική παράταξη, με κυρίαρχο αυτό του χρέους και το ποιος θα μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές αυτό το θέμα, «ο Τσίπρας και η Αριστερά ή ο Μεϊμαράκης και η συντηρητική παράταξη που άφηναν στο ράφι το θέμα».

Εκτιμούν ακόμα πως αυτό το υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων, που φτάνει και το 14% και δημιουργεί τώρα την αίσθηση της ρευστότητας, από τις επόμενες μέρες σιγά σιγά θα υποχωρεί, καθώς θα εντείνεται η πόλωση και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των αναποφάσιστων είναι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Παράλληλα θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται ενότητες πολιτικής που θα αφορούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μέχρι τώρα ιδιαίτερες παρεμβάσεις (π.χ. μικρομεσαίοι, αγρότες).

Πάντως, έντονες ήταν οι διεργασίες και οι προετοιμασίες τα τελευταία 24ωρα για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, ενώ μεγάλες ανακατατάξεις θα υπάρξουν και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που θα έχει τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα.

Αρκετοί υπουργοί που προέρχονται από το Επικρατείας (Σκουρλέτης, Αντωνοπούλου, Τόσκας) θα κατευθυνθούν σε άλλες περιφέρειες. Ενδεικτικά, ο Πάνος Σκουρλέτης θα κατέβει στη Β’ Αθήνας και η Ράνια Αντωνοπούλου στην Α’ Αθήνας. Στη Β’ Αθήνας ακόμα θα είναι και οι κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και Αριστείδης Μπαλτάς.

Έντονα ακούγονταν και τα ονόματα των Θάνου Μικρούτσικου, Σάββα Ρομπόλη (για τη Β’ Αθήνας ή τη Β’ Πειραιά), αλλά και του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Λαοκράτη Βάσση.

Ερωτηματικό παραμένει αν θα αξιοποιηθεί και ο Γιώργος Τσίπρας καθώς και ο Παναγιώτης Νικολούδης.

Από τους «53» υποψήφιοι θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αλλά και το ζεύγος Δρίτσα – Χριστοδουλοπούλου (ο μεν πρώτος στην Α’ Πειραιά και η σύζυγός του -εάν τελικά «κατέβει»- στην Α’ Αθήνας). Επίσης, υποψήφιοι θα είναι και πάλι οι Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Χρήστος Μπαξεβανάκης, Βασιλική Λέβα και Βασιλική Κατριβάνου.


Σχολιάστε εδώ