Λογαριασμό, κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Όλοι αυτοί που κυβέρνησαν από το 1981 μέχρι το 2009 δεν υποχρεούνται απέναντι στον ελληνικό λαό, που πληρώνει τις αμαρτίες τους, να δώσουν λογαριασμό πού πήγε αυτή η… καραβιά των δισεκατομμυρίων ευρώ; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν την εξουσία αυτά τα τριάντα χρόνια και η κατάληξη ήταν να οδηγήσουν την Ελλάδα στα Μνημόνια και στη… σφιχτή αγκαλιά της Γερμανίας, που μας έχει πνίξει. Στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη τα δύο αυτά κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού, δεν θα πρέπει προηγουμένως να πουν πού πήγαν τα 975 δισ. ευρώ, συν τους τόκους;

Και κάτι για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που ως αρχηγός του κόμματος που έφτιαξε, της Λαϊκής Ενότητας, ευαγγελίζεται την επιστροφή στη δραχμή. Και μαζί του, προφανώς για να μην υπάρξει καμία παρανόηση, συμμάχησε και κατεβαίνει και ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος έχει από χρόνια σημαία τη δραχμή. Ο κ. Ξυδώνας γράφει στο άρθρο του: «Το 1980 η ισοτιμία δραχμής – δολαρίου προσδιοριζόταν στο 1 δολάριο προς 43 δραχμές. Το 2000 η ίδια ισοτιμία έκλεινε στο 1 δολάριο προς 309 δραχμές».

Και να συμπληρώσουμε εμείς ότι όταν ο κ. Σημίτης έβαλε το 2002 την Ελλάδα στο ευρώ η ισοτιμία που προσδιορίστηκε ήταν 1 ευρώ προς 340,75 δραχμές. Αυτά, δυστυχώς, για την ιστορία, μήπως διδαχτούν οι επόμενοι που θα κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο και έχουν άλλα μυαλά από τους προηγούμενους. Οι θητεύσαντες, όμως, στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απολογηθούν ενώπιον του ελληνικού λαού για το πού κατέληξαν τα 975 δισ. ευρώ που πήρε η Ελλάδα από το 1981 και μετά.


Σχολιάστε εδώ