Κερδίζει το στοίχημα η Φώφη

«Για εμάς δεν υπάρχει κανένα φλερτ με Τσίπρα. Να αναλάβει τις ευθύνες του την επομένη των εκλογών για μια βιώσιμη κυβέρνηση, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια έξω από την κρίση», ανταπάντησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη στα όσα ανέφερε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεννόηση / συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Η Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύει με σαφήνεια πως αυτό που προέχει τώρα για το ΠΑΣΟΚ είναι η ανασύνταξη του σοσιαλιστικού χώρου και η δημιουργία ενός ισχυρού τρίτου πόλου, ενώ πριν από οποιαδήποτε σύγκλιση μετεκλογικά προτάσσει την προγραμματική συμφωνία. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη κρατάει χαμηλά τους τόνους για ενδεχόμενη προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού μια τέτοια συζήτηση τώρα θα δρούσε αποσυσπειρωτικά για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ όπως λένε έμπειρα στελέχη «αν αυτή η συζήτηση γίνει με λάθος τρόπο, σε λάθος στιγμή, ενδεχομένως ο ΣΥΡΙΖΑ να μας καταπιεί». Πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη, σε συνεργασία με το επιτελείο της ΔΗΜΑΡ, κλείνει το θέμα των ψηφοδελτίων και πιθανότατα τοποθετεί στελέχη που προέρχονται από την Παπανδρεϊκή πτέρυγα και πέρασαν στο ΚΙΔΗΣΟ, που δεν θα κατέλθει στις εκλογές, σε υψηλές θέσεις σε νομούς όπου το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκλέξει βουλευτές.

Στα ψηφοδέλτια θα περιλαμβάνονται στελέχη της νεότερης γενιάς, που αναδείχτηκαν και πρωτοεκλέχτηκαν με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον οποίο αρχικά ακολούθησαν στο ΚΙΔΗΣΟ, διατηρώντας όμως πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη και τη Φώφη Γεννηματά, όπως ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ο Άγγελος Τόλκας, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Μάκης Βουδούρης κ.ά.

Παρών στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και μάχιμος θα είναι και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επανενεργοποιείται και θα είναι πλην απροόπτου στη Β’ Αθήνας στην τρίτη θέση, αμέσως μετά τη Φ. Γεννηματά, που σάρωσε σε σταυρούς τον Ιανουάριο και τον Ανδρέα Λοβέρδο που εκλέχτηκε δεύτερος στη σειρά. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όπως έχει ήδη γράψει το «Π», θα είναι στο Επικρατείας και πιθανότατα πρώτος, ενώ στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα ενταχθούν ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης (Αχαΐα) και οι Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θωμάς Ψύρρας, Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιώργος Μπουλμπασάκος κ.ά.


Σχολιάστε εδώ