Επί του πιεστηρίου

Η λαλίστατη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατάπιε τη γλώσσα της για την αποκάλυψη από το «ΠΑΡΟΝ» ότι από τις 24 Φεβρουαρίου έχει φθάσει στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης η δικογραφία για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών τεσσάρων πρώην υπουργών Άμυνας, που όλοι τους είναι πρωτοκλασάτοι.

Πρόκειται για τους Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι κατηγορίες αφορούν εξοπλιστικές αγορές, όπως τα ελικόπτερα ΝΗ-90 και τα επιθετικά Apache, τα άρματα μάχης Leopard κ.ά., που στοίχισαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Το μόνο που έκανε η πρόεδρος της Βουλής ήταν να καταχωνιάσει σε κάποια ντουλάπα τη δικογραφία-βόμβα και για τους τέσσερις υπουργούς Άμυνας. Από δω και πέρα, η κ. Κωνσταντοπούλου χρωστάει το λιγότερο εξηγήσεις για τον λόγο που δεν προχώρησε στην ικανοποίηση του αιτήματος του αντεισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, όπως προβλέπει ο νόμος.

***

Επειδή οι γνωστοί μνημονιακοί κολαούζοι των ξένων βγαίνουν και παραπληροφορούν τον κόσμο ότι οι Ισπανοί τα κατάφεραν και βγήκαν από την κόλαση, ενώ εμείς πάμε χειρότερα γιατί δεν… συμμορφωνόμαστε προς τις έξωθεν εντολές, ξέρετε πού έχει φθάσει η ανεργία των νέων στην Ισπανία; Μεταξύ 2007 και 2014 ήταν πιο δραματική απ’ ό,τι στην Ελλάδα. Από το 18,2% εκτοξεύτηκε στο 53,8%, ενώ στη χώρα μας έφτασε στο 49,3% από 22,9%.

Ας πάψουν, επιτέλους, όλοι αυτοί οι… πατριώτες να παίζουν τα παιγνίδια του Σόιμπλε.

***

Πριν από δέκα χρόνια, ίσως και παραπάνω, το «κινέζος τουρίστας» θεωρείτο ανέκδοτο. Σήμερα, όμως, οι Κινέζοι έχουν κατακλύσει όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο. Η Ελλάδα είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς τους, και μάλιστα πολλά ζευγάρια έχουν όνειρο να κάνουν τον γάμο τους σε κάποιο νησί του Αιγαίου μας. Ρώτησαν καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας πώς πήγαν μέχρι τώρα από αγορές ξένων τουριστών και η απάντησή τους ήταν «αρκετά καλά». Στην ερώτηση αν κάνουν παζάρια στην τιμή η απάντηση ήταν «ναι». Κάποιοι, μάλιστα, μας είπαν ότι οι Κινέζοι μόλις τους πεις την τιμή ρωτάνε: «Cash -μετρητά- πόσο;». Ξύπνησαν και οι Κινέζοι…

***

Σήμερα, Κυριακή, στις 9.30 π.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Λένας Παπαθεμελή, κόρης του καλού φίλου, πρώην υπουργού Στέλιου Παπαθεμελή.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ