Δύο ονόματα-έκπληξη στο Επικρατείας

Οι διεργασίες ήταν έντονες μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής και πληροφορίες ανέφεραν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή στην Κουμουνδούρου περίμεναν δύο βαριά ονόματα να πουν το τελικό «ναι» προκειμένου να ενταχθούν στις λίστες.

Εξάλλου, αυτή τη φορά -σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση- υπάρχει και η αντικειμενική ευχέρεια συγκρότησης ευρύτερων ψηφοδελτίων, που θα σηματοδοτούν περισσότερα ανοίγματα, αφού έχουν αποχωρήσει δεκάδες βουλευτές αλλά και υποψήφιοι των τελευταίων εκλογών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν τα εξής σχετικά με τα ψηφοδέλτια:

• Συζητείται ένα όνομα – έκπληξη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ αναφέρονται και τα ονόματα των πανεπιστημιακών κ. Δουζίνα και Βεργόπουλου, ίσως και του μουσικοσυνθέτη Θ. Μικρούτσικου.

• Υποψήφιοι θα είναι αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα που ήταν εξωκοινοβουλευτικοί, όπως οι κ. Κοτζιάς, Σπίρτζης (στην Περιφέρεια Αττικής), Παρασκευόπουλος, Μάρδας, Κατρούγκαλος κ.ά.

• Είναι οριστική η απόφαση να μην περιληφθεί στα ψηφοδέλτια ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

• Αντίθετα, αυτή τη φορά θα είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πιθανό είναι να βρίσκεται αυτή τη φορά στα ψηφοδέλτια η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το θέμα δεν έχει κλείσει, αλλά η συγκεκριμένη υποψηφιότητα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

• Στα ψηφοδέλτια θα περιληφθούν, επίσης, στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν διαφωνήσει με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όπως η Μαρία Γιαννακάκη, ο Θανάσης Λεβέντης, αλλά όχι ο Φώτης Κουβέλης.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Λούκα Κατσέληέχει προτείνει εκ μέρους του κόμματός της, της Κοινωνικής Συμφωνίας, ορισμένα ονόματα στελεχών, όπως οι πρώην βουλευτές κ. Δημητρουλόπουλος και Κασάρας, ο γραμματέας του κόμματος κ. Κανάκης κ.ά.


Σχολιάστε εδώ