ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

Από τις ως τώρα έρευνες προκύπτει ότι όσοι απογοητευμένοι εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν επιλέγουν κάποιο από τα άλλα κόμματα, αλλά προσανατολίζονται στο να απόσχουν από τις εκλογές. Στη Λ. Συγγρού εξετάζουν τρόπους και τακτικές προκειμένου να τους προσεγγίσουν, αλλά διαπιστώνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν βοηθάει και το προφίλ του Β. Μεϊμαράκη, που δεν «κουβαλάει» τίποτα νέο, αντίθετα παραπέμπει σε πολιτικό της δεκαετίας του ’90, αν όχι του ’80.

***

Παρελθόν…

Είναι κοινό μυστικό στη ΝΔ ότι με τις εκλογές μονιμοποιείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τα όνειρα του Αντώνη Σαμαρά για επιστροφή σβήνουν οριστικά και αμετάκλητα. Έβαλε τον Βαγγέλη στο… πόδι του να του φυλάει τη θέση μέχρι να τελειώσει η αριστερή παρένθεση και τελικά την πάτησε. Όλα τα γκάλοπ δείχνουν ότι… επαναπατρίζονται όλοι εκείνοι οι γαλάζιοι οπαδοί που είχε διώξει με τον τρόπο του ο Σαμαράς με την παρεούλα του. Και αντ’ αυτών έκανε… εισαγωγή από τον ΛΑΟΣ, του Καρατζαφέρη, τον Άδωνη και τον Βορίδη, κάνοντας ακροδεξιά τη ΝΔ, και μάλιστα με πατέντα. Και, βεβαίως βεβαίως, ο Σαμαράς περνάει στο αναμνηστικό άλμπουμ με τις φωτογραφίες όλων των πρώην προέδρων.

***

Και αυτό το έχει διαισθανθεί. Ήταν «έξω από τα νερά του» κατά γενική διαπίστωση ο Αντ. Σαμαράς το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην… εκδήλωση μνήμης που οργανώθηκε έξω από το κτίριο της οδού Ρηγίλλης. Και δεν είχε και λίγους λόγους για να αισθάνεται έτσι. Είναι αυτός που οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στη βαριά ήττα στις εκλογές του Ιανουαρίου. Είναι επίσης αυτός που -όπως έχουν κατ’ επανάληψη καταγγείλει τα περισσότερα στελέχη- με την πρακτική και τη συμπεριφορά του δίχασε και απομόνωσε την παράταξη. Είναι επίσης αυτός που αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της Νέας Δημοκρατίας από το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης στη Λ. Συγγρού. Από την άλλη βλέπει ότι λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει άρδην και ο Β. Μεϊμαράκης πάει για πρωθυπουργός. Ε, πόσα να αντέξει ο άνθρωπος…

***

Έπειτα από πολλή σκέψη -μαθαίνω- ο Θ. Ρουσόπουλος πήρε την απόφαση να παραστεί στην ίδια συγκέντρωση. Για αρκετές ημέρες ήταν επιφυλακτικός για το αν έπρεπε να το κάνει ή όχι, δεδομένου ότι τον ανησυχούσε το ενδεχόμενο να υπάρξουν -μεμονωμένες έστω- αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του. Από το… μακρινό 2008 έχουν περάσει χρόνια ατέλειωτα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τελικά δεν υπήρξε κανένα απρόοπτο, γεγονός που ενίσχυσε την απόφασή του να επιστρέψει ενεργά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

***

Στην… απομόνωση!

Διακριτικά, αλλά βάσει σχεδίου και με εντολή της ηγεσίας, οι ακροδεξιές φωνές -Άδωνης, Βορίδης και λοιποί γνωστοί και μη εξαιρετέοι- περιορίζονται και περιθωριοποιούνται, ώστε να μην προκαλούν και να μη σκιάζουν την ταυτότητα του μεσαίου χώρου, που ήταν η σημαία της ΝΔ πριν την υποστείλει ο Σαμαράς. Και όπως λένε στη Συγγρού, αυτή η αλλαγή έχει αρχίσει να φαίνεται.


Σχολιάστε εδώ