Άκρα σιωπή για τα εθνικά μας θέματα από όλους τους αρχηγούς

Όλοι οι αρχηγοί στις ομιλίες και στις συνεντεύξεις τους περιορίζονται σε θέματα γύρω από τα Μνημόνια. Στο ποιος από όσους τα ψήφισαν έστειλε στους πολίτες τον ακριβότερο λογαριασμό και εκτίναξε το χρέος. Αλλά και στο ποιος είπε την αλήθεια και ποιος πήδηξε από τη μια άκρη στην άλλη. Βέβαια, δεν είναι όλα άσπρο – μαύρο. Υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις. Όπως το ότι για την παράδοση της χώρας στα σκληρά δεσμά των Μνημονίων ολάκερη την ευθύνη έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν την Ελλάδα αδιάκοπα από το 1974 μέχρι και τις αρχές του 2015. Και ο κόσμος έδειξε στις εκλογές του 2012 και του 2015 σε ποιους χρέωσε την ευθύνη. Στις κάλπες της 20ής Σεπτέμβρη θα φανεί σε ποιους επιμερίζει το κόστος που είχε το Μνημόνιο στη ζωή του μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της επτάμηνης θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το να επικεντρώνεται η εκλογική αναμέτρηση στα Μνημόνια, τα κόμματα, ιδιαίτερα αυτά που κυβέρνησαν ως το 2015, αποφεύγουν να αναφερθούν, έστω και φευγαλέα, στα κρίσιμα εθνικά μας θέματα, στα οποία οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει και οι εκβιασμοί από τους δανειστές επηρεάζουν -για να το πούμε… ευγενικά- τον τόνο της φωνής μας. Και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να τοποθετηθούν δημόσια όλοι οι αρχηγοί προσωπικά και να συγκεκριμενοποιήσουν τις θέσεις τους για:

• τις θρασύτατες απαιτήσεις των Τιράνων για αλλαγή των θαλάσσιων συνόρων και την πρόκληση με το γκρέμισμα του Ιερού Ναού στη Χειμάρρα,

• το Σκοπιανό και τις απειλές του Γκρούεφσκι,

• τη Θράκη και τις περατζάδες των τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων -μέχρι και του γιου του Ερντογάν-, τον ύποπτο ρόλο του τουρκικού προξενείου και της τουρκικής τράπεζας Ziraat, η οποία, εκτός των άλλων, χρηματοδοτεί μουσουλμάνους έλληνες πολίτες για να αγοράζουν χωράφια και γενικά αγροτικές εκτάσεις χριστιανών ελλήνων πολιτών, και αντιλαμβάνεται ο καθένας ποιος είναι ο σκοπός,

• το Αιγαίο, με τις προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στον αέρα και στη θάλασσα, και

• το Κυπριακό.

Θα περιμένουμε, λοιπόν, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να ακούσουμε τη στρατηγική τους για όλα τα κορυφαία εθνικά μας θέματα, ώστε οι πολίτες πηγαίνοντας στην κάλπη να ξέρουν τις θέσεις τους και, σε συνδυασμό με τα των Μνημονίων, να αποφασίσουν ποιο ψηφοδέλτιο θα επιλέξουν, ποιον θεωρούν χρήσιμο για την πατρίδα, για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Σημ.: Να είμαστε σωστοί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη στο Kontra, στον Μάκη Κουρή και στον Σωτήρη Ξενάκη, σε σχετική ερώτηση για τις θέσεις του στα εθνικά θέματα έδωσε αναλυτικές απαντήσεις.


Σχολιάστε εδώ