Attica Bank και ΕΒΕΑ στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση έγινε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για τις αρνητικές επιπτώσεις των capital controls στην οικονομία, στη δραστηριότητα των τραπεζών και στις επιχειρήσεις. Κοινή ήταν η επισήμανση ότι ακρογωνιαίο λίθο για την ανάκαμψη της οικονομίας αποτελεί η γρήγορη άρση των περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων με την επανάκτηση της εμπιστοσύνης, η επιστροφή των καταθέσεων καθώς και η εξομάλυνση των συνθηκών ρευστότητας και χρηματοδότησης της αγοράς.

Να σημειωθεί ότι η επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας.

Η τράπεζα θα συνδράμει τόσο στη σταδιακή άρση των περιορισμών όσο και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων στα θέματα εισαγωγών-εξαγωγών, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες. Από την πλευρά του, ο κ. Κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι η Attica Bank είναι έτοιμη να συμμετάσχει και να συνδράμει σε όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στην εξωστρέφεια, υποστηρίζοντας τον έλληνα μικρομεσαίο επιχειρηματία που αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.


Σχολιάστε εδώ