Της επισκευής

Γιατί τόση επανάληψη; Γιατί οι… γνωστοί-άγνωστοι βρήκαν ευκαιρία να καπηλευθούν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, για τους γνωστούς όσο και επαναλαμβανόμενους λόγους…

***

Καθείς με τα… όπλα του

Άστραψε και βρόντησε ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αναφορικά με την έκδοση βίζας για τούρκους πολίτες από το ελληνικό προξενείο Κωνσταντινούπολης.

«Παρακωλύεται ο τουρισμός», σημείωσε ο περιφερειάρχης, και όλοι όσοι παρακολουθούσαν τη διαδικασία ήταν πλέον σίγουροι πως δεν ζουν στη Μύκονο…

***

Επένδυση

Πάντως, η ΠΑΜ-Θ έχει προσανατολίσει τις ενέργειές της στον τομέα του τουρισμού, με δεδομένο ότι αρκετές χιλιάδες τούρκοι πολίτες επισκέπτονται τη Θράκη κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών γιορτών.

«Οφείλει το υπουργείο Εξωτερικών, εφόσον δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, να διορθώσει την κατάσταση και να μην παρακωλύεται ο τουρισμός, ενώ εμείς κάνουμε καμπάνιες για τον τουρισμό», σημείωσε ο περιφερειάρχης και αποκάλυψε ότι η Περιφέρεια, σε συνεργασία με ξενοδόχους της περιοχής, είχε την πρόθεση να καλύψει τη δαπάνη μισθοδοσίας δύο υπαλλήλων επιλογής του προξενείου για το διάστημα των θερινών μηνών, ώστε να διευκολυνθεί η έκδοση βίζας, δεδομένου ότι οι άνθρωποι του προξενείου επικαλούνται συνεχώς τον φόρτο εργασίας ως αιτία των καθυστερήσεων στην έκδοση βίζας.

Τώρα η Περιφέρεια προσβλέπει στην παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών, εν όψει και της γιορτής του κουρμπάν μπαϊραμιού, που έπεται…

***

Επανήλθε

Πριν από έναν χρόνο περίπου, ο «συντοπίτης μας» Μουεζίνογλου είχε πει ότι «η Δ. Θράκη είναι ένα μέλος που αποκόπηκε από το σώμα μας και αυτό μας πονάει», και μάλιστα σε τουρκοεκδήλωση εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τώρα επανήλθε, αλλά από την Προύσα, επίσης σε τουρκοεκδήλωση προπαγάνδας, και μάλιστα φαίνεται ότι τη συγκεκριμένη σκέψη «περί κομμένου μέλους» τη δούλεψε… πολύ.

«Στην ιατρική ορολογία υπάρχει ο όρος «πόνος – φάντασμα»», είπε, «για τον πόνο που νιώθει κανείς σε σκέλος που για κάποιον λόγο έχει απολεσθεί. Έτσι και η Τουρκία, που έχασε στην περιοχή των Βαλκανίων Κομοτηνή, Ξάνθη, Σκόπια, Πρίζρεν, Πρίστινα και Ντελιορμάν, ακόμα και σήμερα αισθάνεται τον πόνο αυτών των μελών της. Γι’ αυτόν τον λόγο, εσείς, έστω και αν έχετε αποκοπεί από την τουρκική δημοκρατία, αποτελείτε μέλη μας και γι’ αυτόν τον λόγο για όσο υπάρχει τουρκική δημοκρατία τα εγγόνια του Πορθητή θα αποτελούν ένα τμήμα μας».

Τι δεν καταλαβαίνεις;

***

Διακοπές…

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Τούρκων» Δυτικής Θράκης ήρθαν για διακοπές (σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση) στην Κομοτηνή και μεταξύ βατραχοπέδιλου και μακροβουτίου είπαν να συναντηθούν με τους φίλους τους από το ακραίο κόμμα DEB αλλά και με τους άλλους από τον παράνομο Σύλλογο «Τουρκικής» Νεολαίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «συζητήθηκε το ζήτημα της κρίσης στη χώρα, αλλά και τα μειονοτικά ζητήματα»…


Σχολιάστε εδώ