Συνεχίζεται ο… καλπασμός του Ομίλου ΕΛΠΕ

Παρά την τραπεζική αργία, λοιπόν, και την αναστολή της λειτουργίας του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου για ένα διάστημα λόγω του ατυχήματος, ο Όμιλος των ΕΛΠΕ πέτυχε σημαντική βελτίωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων το β΄ τρίμηνο του 2015. Σημείωσε κερδοφορία ύψους 130 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με το 2014 που είχε κέρδη 49 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό ρόλο για την επιτυχή διαχείριση της κρίσης είχε και η χρηματοοικονομική στρατηγική που ακολούθησε ο Όμιλος τα προηγούμενα χρόνια για διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης του, με έκδοση των ευρω-ομολόγων αλλά και διαπραγματεύσεις με τράπεζες του εξωτερικού, καθώς η δανειακή του χρηματοδότηση προέρχεται πλέον κατά 50% από το εξωτερικό και δεν επηρεάζεται από τo Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αναφορικά με την πώληση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ στην εταιρεία SOCAR, συμφωνήθηκε επέκταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέχρι το Δεκέμβριο 2015, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού να αποτελεί το τελικό στάδιο για την ολοκλήρωση των ρυθμιστικών διαδικασιών.

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, επίσης, συμμετείχαν στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό για έρευνα και παραγωγή σε θαλάσσιες περιοχές στη Δ. Ελλάδα, με υποβολή προσφορών στις 14 Ιουλίου 2015, επιβεβαιώνοντας έτσι το ενδιαφέρον του Ομίλου για τις εξελίξεις στη χώρα, μετά το άνοιγμα του εγχώριου κλάδου παραγωγής υδρογονανθράκων στη διεθνή πετρελαϊκή βιομηχανία.


Σχολιάστε εδώ