Στο θυμικό ποντάρει ο Μεϊμαράκης για να μαζέψει τους Νεοδημοκράτες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι εκεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, τον οποίο ο Μεϊμαράκης προσπαθεί να πείσει να ανέβει μαζί του στην εξέδρα. Ερωτηματικό παραμένει αν στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το κτίριο της Ρηγίλλης και να μεταφέρει την έδρα της παράταξης στη Λ. Συγγρού.

Στο μεταξύ, στο λεκανοπέδιο Αττικής θα ρίξει το κύριο βάρος των προσπαθειών της η Νέα Δημοκρατία στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς -λόγω του όγκου των ψηφοφόρων- τα αποτελέσματα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των εκλογών. Στόχος, να αλλάξουν τα πολύ αρνητικά για την παράταξη δεδομένα, όπως αποτυπώθηκαν στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Στις περιφέρειες Β’ Αθηνών και Αττικής η Νέα Δημοκρατία ήταν δεύτερη με 12 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη Β’ Πειραιά η διαφορά ξεπέρασε τις 24 μονάδες. Μόνο στην Α’ Αθηνών άντεξε όπου η διαφορά ήταν λίγο πάνω από τις τρεις μονάδες.

Στη Λ. Συγγρού εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι επιδόσεις του κόμματος θα είναι σαφώς βελτιωμένες, λόγω και της μεγάλης φθοράς που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι πολίτες του λεκανοπεδίου υφίστανται μεγαλύτερη πίεση από τα προβλήματα που προκαλούν τα μνημονιακά μέτρα αλλά και μια σειρά ζητήματα, όπως, π.χ., τα capital controls. Στην προσπάθεια να αλλάξει το αρνητικό κλίμα, ο Β. Μεϊμαράκης προγραμματίζει μεγάλο αριθμό στοχευμένων επισκέψεων σε διάφορα σημεία, είτε για να υπογραμμίσει τις συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είτε για να τονίσει την αποφασιστικότητα της Νέας Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκίνησε από Βοιωτία – Εύβοια τις προεκλογικές περιοδείες του, ενώ χθες επρόκειτο να επισκεφθεί τον Ασπρόπυργο, περιοχή με οξυμμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Για σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στην Κόρινθο και αύριο στη Δυτική Ελλάδα. Στις 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κρήτη και στις 5 του μήνα στη Θεσσαλία.


Σχολιάστε εδώ