Οι 40άρηδες και οι εκπλήξεις στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ…

Όπως έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας, το στίγμα των ψηφοδελτίων θα δώσει η γενιά των 30άρηδων και 40άρηδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, μετά την αποχώρηση των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας που ίδρυσαν τη Λαϊκή Ενότητα και με όσους θα αποχωρήσουν το προσεχές διάστημα ή δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, θα έχει περίπου 40 κενές εκλόγιμες θέσεις!

Μεταξύ αυτών θα είναι το μέλος της ΠΓ και πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Ηλιόπουλος, που συζητείται να τοποθετηθεί στη θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Α’ Αθήνας, όπως και ο Γιάννης Μπουρνούς, που αναμένεται να είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο. Επίσης θα προωθηθούν σε εκλόγιμες θέσεις επιλαχόντες βουλευτές νεαρής ηλικίας, όπως η Μαρία Μιχαήλ στον Νομό Φθιώτιδας.

Σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια αναμένεται να οριστούν πολλοί γενικοί γραμματείς σε υπουργεία, οι οποίοι απέδωσαν έργο και στήριξαν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα στην εσωκομματικά αντιπαράθεση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Αλεξίου (Φθιώτιδα), ο δικηγόρος Κώστας Βασιλειάδης, γ.γ. του υπουργείου Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας, ο γ.γ. Ενημέρωσης Απόστολος Κρέτσος, ο γ.γ. Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, η γ.γ. Ισότητας Φωτεινή Κούβελα (Β’ Αθηνών ή Αττική), η γ.γ. Μεταφορών Μπέτυ Πέρκα και ο γ.γ. ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Και ο Θεωνάς

Την Παρασκευή παραιτήθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ ο Γιάννης Θεωνάς προκειμένου να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι «όσες δυνάμεις διαθέτω θα τις αφιερώσω στην υπεράσπιση του εγχειρήματος και της αποκατάστασης της συσπείρωσης και της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ».


Σχολιάστε εδώ