Με το σύνθημα «Μαζί δίνουμε λύση» κατεβαίνει στον λαό η Γεννηματά

Μετά το οριστικό διαζύγιο με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που επέμενε να διατηρήσει την αυτόνομη παρουσία του ΚΙΔΗΣΟ και επιθυμούσε η όποια συνεργασία να γινόταν σε επίπεδο κομμάτων, η Φώφη Γεννηματά εντείνει τις προσπάθειές της για τον επαναπατρισμό στελεχών και κυρίως στρέφεται σε «δεξαμενές» πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα της Αριστεράς και εμφανίζονται προβληματισμένοι ή και δυσαρεστημένοι με χειρισμούς και επιλογές της απελθούσας κυβέρνησης.

Τις επόμενες μέρες η Χαριλάου Τρικούπη, και σε συνάρτηση πάντα με την πορεία του προεκλογικού αγώνα, θα ανακοινώσει επαναπροσχωρήσεις στελεχών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά πρώην βουλευτές και στελέχη, όπως ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Άγγελος Τόλκας κ.ά., ενώ ήδη επανέκαμψε στο ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.

Παρά τη ρήξη με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ, υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησαν τον πρώην πρωθυπουργό στην ίδρυση του κόμματός του και πολιτεύτηκαν μαζί του, τα οποία διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με την κ. Γεννηματά και υπάρχει καλή επικοινωνία, όπως ο Θάνος Μωραΐτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, κ.ά., οι οποίοι έδειχναν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι (Αιτωλοακαρνανία ή Β’ Αθήνας ο κ. Μωραΐτης, Λάρισα κατά προτίμηση ο κ. Σαχινίδης), ωστόσο μετά τη ρήξη που υπήρξε με τον Γ. Παπανδρέου πολλά πράγματα επανεξετάζονται και από τις δύο πλευρές.

Η κ. Γεννηματά και το επιτελείο της, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούν ανοικτούς διαύλους και με τον Απόστολο Κακλαμάνη, που δεν πήρε μέρος στις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά τουλάχιστον μέχρι αυτές τις ώρες δεν υπάρχει καμία ένδειξη αν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής θα είναι υποψήφιος εκ νέου με το ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, στενοί συνεργάτες της κ. Γεννηματά «σκανάρουν», κυρίως στην περιφέρεια, νέα πρόσωπα, με αναγνωρισιμότητα στις τοπικές κοινωνίες, για να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ιδίως στις περιοχές που το κόμμα δεν έχει εκλέξει βουλευτή. Οι ήδη εκλεγέντες από τον Ιανουάριο βουλευτές θα είναι όλοι ανεξαιρέτως στα ψηφοδέλτια.

Η κ. Γεννηματά θα επιχειρήσει να βάλει την υπογραφή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα ανασυνθέσει εξαρχής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πλην απροόπτου, θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ίσως πρώτος, για να συμβολίζει τη διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά, εκτός αν υπάρξει ηχηρό όνομα με πολύ έντονο συμβολισμό και ο κ. Θεοχαρόπουλος μπει σε εκλέξιμη θέση σε άλλο ψηφοδέλτιο.

***

Να κοιμούνται ήσυχοι οι έχοντες θυρίδες στις τράπεζες – Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει χέρι η κυβέρνηση, διαβεβαιώνει ο υπουργός Επικρατείας κ. Νικολούδης

Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι όσοι έχετε θυρίδες στις τράπεζες. Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος, και με τη βούλα του υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παν. Νικολούδη, να εισβάλει ο υπουργός Οικονομικών και να αρχίσει να μαζεύει ρευστό χρήμα, ευρώ και δολάρια, χρυσές λίρες, μετοχές, κοσμήματα και ό,τι άλλο υπάρχει καλά κρυμμένο εκεί – τα περισσότερα από τα οποία είναι σίγουρο ότι είναι αδήλωτα.

Θα δημιουργούσε τεράστια ζητήματα νομιμότητας μια απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των θυρίδων και έρευνα για ανεύρεση χρημάτων, επισημαίνει ο κ. Νικολούδης απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νικολόπουλος αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να καταγραφούν τα ποσά στις θυρίδες και να διαπιστωθεί αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από νόμιμες προσόδους και αν έχουν φορολογηθεί.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθαρίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναλάβει οποιαδήποτε σχετική πρωτοβουλία διότι, πέραν των άλλων, υπάρχουν και σοβαρά ζητήματα νομιμότητας μιας τέτοιας ενέργειας-έρευνας σε ιδιωτικό χώρο κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ