Μίκης προς Λαφαζάνη: Σύστημα θα γίνεις κι εσύ…

Καταγγελτική επίσης είναι και η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία σε άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έγραψε ότι «είναι ακατανόητη η σπουδή σε βασικές επαρχιακές πόλεις για συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όταν ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για το ποιο θα είναι το εκλογικό σχήμα», σημειώνοντας ότι «δημιουργούνται τετελεσμένα». Μετά τις βαριές αυτές αιχμές, το πρωί της Παρασκευής, συναντήθηκε η κ. Βαλαβάνη με τον Λαφαζάνη και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι συμπαρατάσσεται με τη Λαϊκή Ενότητα!

Επιβεβαιώνονται, πάντως, οι πληροφορίες ότι ο Λαφαζάνης στήνει προσωπικό κόμμα με «μουτζαχεντίν» υποψηφίους στις λίστες στις μεγάλες περιοχές, όπου θεωρεί ότι θα βγάλει βουλευτές, ώστε να μην του την… κάνουν όπως την έκανε αυτός στον Τσίπρα. Θέλει ένα δικό του κόμμα, με 15 βουλευτές πάνω – κάτω, για να κάνει το… κέφι του στη Βουλή, να κάνει τον επαναστάτη χωρίς την ευθύνη της υλοποίησης, με όλα τα έξοδα καλυμμένα από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Σκληρές αντιδράσεις συναντά και από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας στην Κοζάνη, που δεν δέχονται με τίποτα την προστατευόμενη της Ζωής, τη Ραχήλ Μακρή, και με επιστολή που έστειλαν στον Στάθη Λεωτσάκο ζητούν να την πάρει ο Λαφαζάνης στη Βʼ Αθήνας γιατί στην Κοζάνη δεν πρόκειται να περάσει.

Και μια και αναφερθήκαμε στη Ζωή, βρίσκεται κοντά στον… πρόσκαιρο γάμο με τον Παναγιώτη. Όπως κυκλοφορεί, θα φτιάξει κόμμα και μετά θα κατέβει ως συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα. Και όλοι αντιλαμβάνεστε ποια θα είναι η συνέχεια. Ίδια και απαράλλακτη με την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο μήνα ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι το «ευχαριστώ» για το χρυσό δώρο που της έκανε, προσφέροντάς της ένα… βασίλειο, τη Βουλή. Αλλά η Ζωή έκανε όλα τα κόμματα που την ψήφισαν, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, να… βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που την ψήφιζαν…

Από τώρα βλέπω τον σκοτωμό Ζωής – Παναγιώτη για το ποιος θα έχει τα πρωτεία.

Μίκης: Θα γίνεις κι εσύ μέρος του συστήματος!

Με πολύ σκληρές φράσεις απέρριψε ο Μίκης Θεοδωράκης την πρόταση του Λαφαζάνη για συμπαράταξη. Τον καταγγέλλει ότι θα γίνει μέρος του συστήματος και τον καλεί να μη μετάσχει στις εκλογές, αλλά να συμμετάσχει στη συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Μετώπου.

Στην επιστολή που του έστειλε, μετά τη συνάντηση που είχαν -η οποία έγινε μέσω του Στρατούλη-, γράφει μεταξύ άλλων:

«Η ύπαρξη μιας μόνιμης μειοψηφίας (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) χρησίμευε σαν άλλοθι για τους Συστημικούς Εξουσιαστές, Έλληνες και ξένους. Κυρίως τους ξένους. Αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δυναμώσει το Μνημονιακό Μέτωπο. Να γίνει δηλαδή ο ίδιος μνημονιακή δύναμη μετά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το νεοσυσταθέν Ποτάμι.

Επιβεβαιώνεται έτσι η αρχή ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, γιατί τελικά θα γίνεις κι εσύ Σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι εάν πάρετε μέρος στις εκλογές, επιδιώκετε βεβαίως να γίνετε ένα μέρος της αμαρτωλής Βουλής».


Σχολιάστε εδώ