Καλοκαιριάτικες βουτιές με πολύ βαρύ κόστος…

Έξι τρισ. δολάρια υπολογίζεται ότι χάθηκαν από την αξία των παγκόσμιων μετοχών από τη στιγμή που η Κίνα υποτίμησε το γουάν, ενώ πάνω από 400 δισ. ευρώ χάθηκαν στις ευρωαγορές, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για κατάρρευση «που θυμίζει Lehman Brothers».

Μετά τη βουτιά αυτή, οι Αρχές της Κίνας προχωρούν σε έκτακτα μέτρα στήριξης των κινεζικών μετοχών και της αγοράς δανείων, σε κλίμα αυξημένης αβεβαιότητας διεθνώς για το αν και κατά πόσο η ασιατική οικονομία θα μπορέσει να διατηρήσει την αναπτυξιακή της δυναμική.

Βούτηξαν και οι μισθοί!

Άσχημα είναι τα νέα και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μισθοί στην Ελλάδα. Τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από το 2013 σημείωσε ο δείκτης μισθών στο σύνολο της οικονομίας το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι μισθοί μειώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο κατά 0,7% σε ετήσια βάση και κατά 19,2% σε σύγκριση με το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013, όταν ο σχετικός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 23,7%.

Συμπέρασμα: Όλα πάνε πρύμα…


Σχολιάστε εδώ