Ζόρια, αλλά ο σοβαρός Ολυμπιακός μπορεί…

Οι «ερυθρόλευκοι» συναντούν για πρώτη φορά στους ομίλους τους Βαυαρούς, που είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση. Στο παλιό Πρωταθλητριών τους είχαν βρει το 1980, όταν είχαν υποστεί δύο ήττες.

Σε αντίθεση με τους «κανονιέρηδες», μια και για τέταρτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια έρχονται αντιμέτωποι μαζί τους στη φάση των ομίλων. Έχουν το 3/3 στο Φάληρο με τους Λονδρέζους, τους έχουν πάρει τον αέρα και για μια ακόμη φορά θα προσπαθήσουν να τους κοιτάξουν στα μάτια και -γιατί όχι- να τους αφήσουν εκτός.

Ύστερα από καιρό οι Πειραιώτες βρίσκουν τους Κροάτες στον δρόμο τους. Συγκεκριμένα από την περίοδο 1998-99 (τότε ως Κροάσια Ζάγκρεμπ), όταν έφτασαν στα προημιτελικά και έχασαν στις λεπτομέρειες την πρόκριση στους τέσσερις από τη Γιουβέντους (με το περίφημο γκολ του Κόντε) .

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν πρεμιέρα με τους Γερμανούς στο Φάληρο. Εν συνεχεία θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για το πρώτο ματς κόντρα στην Άρσεναλ, ενώ ακολουθούν τα παιχνίδια απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με το πρώτο να είναι στην Κροατία. Στις δύο τελευταίες στροφές του γκρουπ, οι Πειραιώτες θα παίξουν στην «Allianz Arena» (5η) με τους Βαυαρούς και θα κλείσουν (6η) με τους «κανονιέρηδες» στο «Καραϊσκάκη». Αναλυτικά:

* 1η αγωνιστική 16 Σεπτεμβρίου: Ολυμπιακός – Μπάγερν

* 2η αγωνιστική 29 Σεπτεμβρίου: Άρσεναλ – Ολυμπιακός

* 3η αγωνιστική 20 Οκτωβρίου: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός

* 4η αγωνιστική 4 Νοεμβρίου: Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

* 5η αγωνιστική 24 Νοεμβρίου: Μπάγερν – Ολυμπιακός

* 6η αγωνιστική 9 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός – Άρσεναλ

«Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να φέρουμε νίκες αλλά και την πρόκριση», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ ο Μάρκο Σίλβα επεσήμανε: «Θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων των παιχνιδιών με τους αντιπάλους που μας έτυχαν».


Σχολιάστε εδώ