Γενική επιστράτευση κήρυξε ο Μεϊμαράκης!

Στη Λ. Συγγρού γνωρίζουν πολύ καλά ότι η (όσο το δυνατόν μεγαλύτερη) συστράτευση και κινητοποίηση των στελεχών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές. Είναι αυτός ο καθοριστικός παράγοντας που θα δώσει ένταση και δυναμική στις προσπάθειες του κόμματος, ενώ ταυτόχρονα θα μεταφέρει κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις των ψηφοφόρων.

Είναι γεγονός ότι μια σειρά από πρωτοβουλίες που ανέλαβε το τελευταίο διάστημα ο Β. Μεϊμαράκης έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό προς την κατεύθυνση αυτή. Κινείται σε σαφώς αντίθετη γραμμή από αυτή που ακολούθησε ο προκάτοχός του Αντ. Σαμαράς, που ήταν οχυρωμένος πίσω από έναν στενό κύκλο βουλευτών και στενών συνεργατών. Με συγκεκριμένες μάλιστα κινήσεις έδειξε ότι πρόθεσή του είναι να στηριχθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη, ανεξάρτητα σε ποια «ομάδα» είναι ενταγμένοι (Καραμανλικοί, Σαμαρικοί, Μητσοτακικοί κ.ά.). Εξ ου και στην πολυμελή επιτροπή εκλογών συμπεριέλαβε τους περισσότερους από τους πρωτοκλασάτους, ακόμη και στελέχη με τα οποία έχει ουσιαστικές ιδεολογικές (πολιτικές) προσεγγίσεις.

Με το ίδιο σκεπτικό συγκρότησε και τη «σκιώδη κυβέρνηση» που θα ηγηθεί της προεκλογικής προσπάθειας του κόμματος, στην οποία μάλιστα… χώρεσε σαράντα επτά πρόσωπα, προκειμένου να ικανοποιήσει όσο περισσότερους μπορεί. Παράλληλα ήρθε σε επαφή με πρώην βουλευτές, πολιτευτές αλλά και παλαιότερα στελέχη, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τον σεβασμό του προς το πρόσωπό τους και την προσφορά τους στην παράταξη. Κάτι που προκάλεσε αίσθηση και ικανοποίηση στους περισσότερους από αυτούς, καθώς η προηγούμενη ηγεσία τους είχε παντελώς αγνοήσει.

Η παρουσία αλλά και η τακτική που ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης έχει φέρει, όπως λένε, τα πρώτα -θετικά και ουσιαστικά- αποτελέσματα. Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, στελέχη που είτε είχαν αποστασιοποιηθεί είτε είχαν «μετακομίσει» σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς εκφράζουν την πρόθεση να επανέλθουν, ορισμένοι δε έχουν ήδη περάσει την πόρτα των κεντρικών γραφείων στη Λ. Συγγρού. Η πρόσφατη δήλωση του πρώην υπουργού Ν. Δένδια ότι αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη όσο και την περίοδο του Κ. Καραμανλή αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί.

Στη Λ. Συγγρού γνωρίζουν ότι ναι μεν η συσπείρωση στελεχών και ψηφοφόρων είναι καθοριστικής σημασίας εν όψει των εκλογών, αλλά δεν αρκεί για να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα, πόσω μάλλον να της δώσει τη νίκη στην αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου. Ο δεύτερος αλλά εξίσου κρίσιμος στόχος είναι ο επαναπατρισμός των δεξιών ψηφοφόρων που στις προηγούμενες εκλογές κινήθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή). Η υπογραφή νέου και πιο επώδυνου Μνημονίου από τους Τσίπρα και Καμμένο θα οδηγήσει προς την έξοδο μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων με κατεύθυνση τη Νέα Δημοκρατία, όπως προσδοκούν παράγοντες του κόμματος. Για τον λόγο αυτό και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τόσο ο Μεϊμαράκης όσο και τα στελέχη θα εστιάσουν την κριτική τους στο ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αθέτησαν εξ ολοκλήρου τις προεκλογικές υποσχέσεις τους και συνομολόγησαν ένα νέο Μνημόνιο. Και αυτό αφού, στο μεταξύ, με τις παλινωδίες και τις αστοχίες τους επιβάρυναν την οικονομία, έκλεισαν τις τράπεζες, οδήγησαν χιλιάδες επιχειρήσεις σε αδιέξοδο και τις ανάγκασαν να βάλουν λουκέτο. «Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν κατάφερε τόσο κακό σε τόσο λίγο χρόνο», ήταν η αποστροφή του Μεϊμαράκη για τον Τσίπρα στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ