Έλεγχος στα… άδεια ταμεία της ΝΔ!

Σε κάποια από τις συσκέψεις έπεσε η ιδέα του… εσωτερικού δανείου, να ζητηθεί δηλαδή από όλους τους υποψηφίους βουλευτές να καταβάλουν ένα ποσό. Αφού ούτως ή άλλως -λόγω λίστας- δεν θα χρειαστεί να δαπανήσουν χρήματα για προεκλογική εκστρατεία. Πληροφορούμαι ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει δώσει εντολή να ελεγχθούν λεπτομερώς τα οικονομικά του κόμματος, για να διαπιστωθεί αν τα άδεια ταμεία έχουν να κάνουν και με κρούσματα σπατάλης τα προηγούμενα χρόνια. Οι πρώτοι έλεγχοι έφεραν στο φως… «σημεία και τέρατα», σε βαθμό που έχουν αφήσει τους ελεγκτές εμβρόντητους.

***

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, στη Λ. Συγγρού έχουν αρχίσει να υπολογίζουν τα οφέλη που μπορεί να έχουν από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και σε επίπεδο βουλευτικών εδρών. Έχουν βάλει κάτω τα αποτελέσματα των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου και εξετάζουν με προσοχή σε ποιες περιφέρειες είναι δυνατό να κερδίσουν μία επιπλέον έδρα και σε ποιες δεν είναι δυνατόν να κερδίσουν μία. Μετά τις πρώτες μελέτες, έχουν καταλήξει στην εκτίμηση πως κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορούν να αυξήσουν κατά μία τις έδρες σε Μαγνησία, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Καρδίτσα κ.ά., να κερδίσουν μία στα Χανιά, που σήμερα δεν έχουν, και να διεκδικήσουν κάποιες από τις μονοεδρικές. Εκτός από τα πιθανά οφέλη, όμως, βλέπουν και ενδεχόμενες απώλειες. Αν το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος κινηθεί κάτω από το 28%, που είχε πάρει τον Ιανουάριο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει έδρες σε μεγάλες περιφέρειες, όπως η Α’ και Β’ Αθηνών, καθώς και η Αττική.

***

Ο… ανθρωποδιώκτης…

Η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού θυμίζει άλλες εποχές ή τουλάχιστον δεν έχει καμιά σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε τα προηγούμενα 4-5 χρόνια. «Έφυγε ο ανθρωποδιώκτης», λένε με… ανακούφιση στελέχη που είχαν αποστασιοποιηθεί και «επέστρεψαν» το τελευταίο διάστημα. Εννοούν προφανώς τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος με την τακτική που ακολούθησε στο εσωκομματικό πεδίο («όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου») είχε διχάσει την παράταξη. Είναι δε τέτοιο το μένος ορισμένων από εκείνους που επισκέπτονται τα κεντρικά γραφεία που στα «μουλωχτά» κατεβάζουν ή και σκίζουν ακόμη τις (αναρίθμητες είναι αλήθεια…) φωτογραφίες του, που υπήρχαν σε κάθε σημείο του κτιρίου.


Σχολιάστε εδώ