«Πόρτα»

Τον περασμένο μήνα, η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ είχε υποβάλει αίτημα προς την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή για προληπτικούς και κατ’ εξαίρεση εμβολιασμούς των βοοειδών στον Νομό Έβρου.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό…

Ωστόσο, δύο ύποπτα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας σε δύο διαφορετικές εκτροφές στο Δέλτα του Έβρου έχουν κινητοποιήσει εκ νέου τις αρμόδιες αρχές. Έπειτα από την ειδοποίηση των κτηνοτρόφων προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, δείγματα από τα ζώα εστάλησαν για ανάλυση σε ειδικό εργαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βοοειδή εμφάνισαν συμπτώματα, γεγονός που ανησύχησε τους κτηνοτρόφους, μια και η ασθένεια έχει εδώ και καιρό εμφανιστεί στην Τουρκία, αποδεκατίζοντας τα εκεί κοπάδια.

Τώρα η Κτηνιατρική Υπηρεσία λέει να ξαναπροσπαθήσει…

***

Χήρα

Τον νέο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης επισκέφθηκε η χήρα του Σαδίκ Αχμέτ. Πρόκειται για τον Αϊντίν Οζτζάν, ο οποίος υπήρξε για 13 χρόνια πρόεδρος του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δ. Θράκης.

Τι είπε για τον κύριο η Ισίκ; Ότι ο Οζτζάν «έπαιξε σημαντικό ρόλο και συνέβαλε σημαντικά στο να ακουστεί στη Σμύρνη, στην Τουρκία και στον κόσμο η φωνή των ”Τούρκων” της Δυτικής Θράκης» και πως «οπουδήποτε πήγε, υπερασπίστηκε τον υποδειγματικό αγώνα των ”Τούρκων” της Δυτικής Θράκης και συνεχίζει να το κάνει και τώρα». Κατέληξε δε πως «το να υπηρετεί τώρα τον κόσμο ως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, είναι κάτι το τιμητικό για εμάς».

Όχι ότι περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό από μια… επαγγελματία χήρα «ήρωα», ωστόσο είναι μάλλον αναγκαίο να… μην ξεχνιόμαστε…

***

BTTDD

Να υπενθυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος, μεταξύ άλλων, διοργανώνει εκδρομές παιδιών από τη μειονότητα στη «μητέρα πατρίδα», με τα έξοδα (εννοείται) πληρωμένα από τη… βαθιά του τσέπη.

Ορδές μουσουλμανοπαίδων, συνοδευόμενα από τις μαμάδες τους, ακολουθούν ένα συγκεκριμένο -και οργανωμένο- πρόγραμμα επισκέψεων, ξεκινώντας από το Μουσείο Πανόραμα 1453, εμποτίζοντας τα παιδιά με την ιδέα της «μεγάλης Τουρκίας».

Στον γυρισμό τα παιδιά δεν έχουν πια τόσες πολλές απορίες…

***

Αδελφοποίηση

Να μην ξεχνιόμαστε, λοιπόν, κυρίως μάλιστα τώρα που ο εν λόγω κύριος σκέφτεται πως… μια αδελφοποίηση μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων Σμύρνης και Αλεξανδρούπολης θα… ενέτεινε τη σύσφιξη των σχέσεων.

Σα να λέμε, αγκαλιά μ’ έναν… βόα…


Σχολιάστε εδώ