Παναθηναϊκός κατά Τσίπρα για τον Ελαιώνα

Και ποιος είναι ο λόγος; Στο «τριφύλλι» τονίζουν ότι ο συνδυασμός του νυν πρωθυπουργού τότε στο δημοτικό συμβούλιο ήταν πίσω από την επιστολή των 130 πολιτών που φρέναραν για οικολογικούς λόγους (κορμοράνους) την υπόθεση διπλής ανάπλασης και την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού .

Μάλιστα υπενθυμίζουν πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του εκείνη την περίοδο είχε ταχθεί ενάντια στην υλοποίηση του έργου, αφού σύμφωνα με τα τότε λεγόμενα του «θα υποβαθμιζόταν η περιοχή και θα επερχόταν τεράστια οικολογική καταστροφή». Το ΣτΕ αποφάσισε τελικά το πάγωμα των εργασιών κατασκευής του εμπορικού κέντρου, ενώ η οικογένεια Βαρδινογιάννη, που είχε αναλάβει τη χρηματοδότηση του γηπέδου, απέσυρε το ενδιαφέρον της και η εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή του εμπορικού κέντρου κατέρρευσε… Αιχμηρή ανακοίνωση υπήρξε και από πλευράς του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: «Το Μεταναστευτικό αποτελεί ένα δύσκολο και δυσεπίλυτο πρόβλημα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, αποφάσισε να μεταφερθούν μετανάστες -που ζούσαν σε ομολογουμένως κάκιστες συνθήκες- σε καταυλισμούς που στήνονται στην περιοχή του Ελαιώνα. Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να κρίνουμε αν είναι σωστή ή λανθασμένη αυτή η απόφαση.

Δεδομένου, όμως, ότι ο καταυλισμός αυτός χτίζεται μέσα στο οικόπεδο που προοριζόταν για το νέο μας γήπεδο, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής: Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος φωνάζει τα τελευταία χρόνια ότι η Διπλή Ανάπλαση είναι πια ανέφικτη. Πράγματι, πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων κατήρτισε το 5ετές επιχειρησιακό του σχέδιο, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η παραμικρή αναφορά σε αυτήν. Τώρα, η Πολιτεία αποφάσισε στον χώρο που θα γινόταν το γήπεδο να στεγαστούν μετανάστες. Συνεπώς, ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης έχει de facto ακυρωθεί. Έμπρακτα όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν προσχωρήσει στην άποψή μας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Τώρα που ο νόμος έχει καταργηθεί στην πράξη, είναι ώρα επιτέλους να καταργηθεί και τυπικά, ώστε ο Παναθηναϊκός ΑΟ να μην παραμένει δέσμιός της».


Σχολιάστε εδώ