Ο Παυλόπουλος τους έφταιγε…

Είναι διάχυτη η εντύπωση ότι ρόλο στην επιδείνωση των σχέσεων έχει διαδραματίσει παρασκηνιακά ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς, ο οποίος ποτέ δεν… συγχώρησε τον κ. Παυλόπουλο για το γεγονός ότι αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Τσίπρα για την Προεδρία. Αν και από τη Λ. Συγγρού απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο, στενοί συνεργάτες του Β. Μεϊμαράκη στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους στρέφουν τα «πυρά» τους ευθέως κατά του Πρ. Παυλόπουλου. Τον κατηγορούν ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ζήτημα της προσφυγής στις κάλπες επί της ουσίας διευκολύνει τις κινήσεις του πρωθυπουργού. Κατά την άποψη του κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Παυλόπουλος όφειλε να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες προκειμένου να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές και να μην μπει η χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια.

Από την Προεδρία της Δημοκρατίας υπογραμμίζουν ότι τηρούν πιστά το Σύνταγμα, το οποίο δεν παρέχει στον Πρόεδρο τη δυνατότητα να ανατρέψει την απόφαση του εκάστοτε πρωθυπουργού να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και να προκηρυχθούν εκλογές. Χαρακτηρίζουν αβάσιμες τις ενστάσεις που διατυπώνει ο κ. Μεϊμαράκης ως προς τη διαδικασία και αποκρούουν μετά βδελυγμίας τις αιτιάσεις των στενών συνεργατών του αναφορικά με το επίπεδο των σχέσεών του με τον κ. Τσίπρα. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και με οριστική την απόφαση του πρωθυπουργού για την προκήρυξη εκλογών, ο κ. Παυλόπουλος προσπάθησε κατ’ επανάληψη να επικοινωνήσει με τον κ. Μεϊμαράκη προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις και να του αναθέσει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Οι προσπάθειές του απέβησαν άκαρπες.

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν απάντησε σε καμιά από τις τηλεφωνικές κλήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε και με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την έκπληξη αλλά και τη δικαιολογημένη δυσφορία του για τη συμπεριφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αδυνατώντας να έρθει σε επαφή μαζί του, αναγκάσθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης να του στείλει e-mail με το οποίο του ανέθετε τη διερευνητική εντολή!

Έκπληκτος ο κ. Παυλόπουλος ενημερώθηκε λίγο αργότερα για την αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος μέσω στενών συνεργατών του τον κατηγορούσε εμμέσως για παραβίαση του Συντάγματος στη βάση ότι πουθενά δεν προβλέπει ανάθεση διερευνητικών εντολών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατόπιν αυτών, η μεταξύ τους συνάντηση το πρωί της Παρασκευής ήταν λογικό να γίνει μέσα σε βαρύ κλίμα, όπου οι πλευρές επέμειναν στις απόψεις τους και τον κ. Παυλόπουλο να επισημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τι προβλέπει το Σύνταγμα, αλλά αναγκάσθηκε να καταφύγει στη λύση του e-mail διότι δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσει μαζί του με άλλον τρόπο.


Σχολιάστε εδώ