Νέα Ρεπούση…

Ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της επιχείρησης διαγραφής της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού καλεί τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει με ερώτησή του ο -προσφυγικής καταγωγής- βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στην ερώτηση υπογραμμίζει ότι «η αποσιώπηση των ιστορικών γεγονότων οδηγεί στη διαστρέβλωσή τους, στην αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και, εντέλει, στη διαμόρφωση των συνθηκών για την επανάληψη των λαθών και των “εγκλημάτων” που διεπράχθησαν στο παρελθόν».

***

Έμεινε από… λάστιχο η ΕΛΑΣ!

Κινδυνεύει να κατεβάσει ρολά και η Αστυνομία. «Έλλειψη χρημάτων, παύση εργασίας», έλεγαν οι παλιοί. Αυτό αντιμετωπίζει σήμερα και η Αστυνομία. Τα 751 από τα 1.251 δίκυκλα της ομάδας ΔΙΑΣ (ποσοστό 61%) και τα 80 από τα 180 περιπολικά που διαθέτει η Άμεση Δράση στην Αττική έχουν ακινητοποιηθεί από μηχανικές βλάβες λόγω παντελούς έλλειψης χρημάτων, καταγγέλλει ο δραστήριος βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι πέρυσι διέλυσαν 3.000 ακινητοποιημένα περιπολικά για να… εξοικονομήσουν ανταλλακτικά και έτσι μπόρεσαν να καλύψουν τις ανάγκες για να κυκλοφορούν ακόμη κάποια περιπολικά!

***

Την πολιτική που εντέλλονται οι ξένοι εφαρμόζει…

«Η πολιτική την οποία εφάρμοσε ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς, και την οποία τώρα εφαρμόζει και ο κ. Τσίπρας, είναι αυτή την οποία εντέλλονταν οι ξένοι», δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Αλαβάνος ανέδειξε τον Τσίπρα ηγέτη της παράταξης και η απάντησή του όταν ρωτήθηκε αν έχει μετανιώσει ήταν: «Η προσπάθεια και οι σκέψεις μου και το όραμά μου δεν απέβλεπαν σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα υπογράψει Μνημόνιο».

***

Ο Αθλητισμός στην Κεφαλονιά

Κυκλοφόρησε πρόσφατα πολυσέλιδο βιβλίο για τον Αθλητισμό στην Κεφαλονιά από τον Γεράσιμο Μ. Βαρδαραμάτο με τίτλο «1923-1975: Στιγμές της ιστορίας του Αθλητισμού στην Κεφαλλονιά».

Το βιβλίο είναι μια καταγραφή τεκμηρίων (φωτογραφιών, δημοσιευμάτων και λοιπών στοιχείων) που καλύπτουν σημαντικά σημεία της περιόδου από το 1923 έως το 1975. Η συγγραφή, η έρευνα, η συγκέντρωση και η φωτογράφιση των πληροφοριών έγιναν έπειτα από μακροχρόνια προσπάθεια του συγγραφέα και το βιβλίο το αφιερώνει στη μνήμη του πατέρα του Μαρίνου και σε όλους όσοι δίδαξαν, μέσω του Αθλητισμού, στην Κεφαλονιά ήθος και διαχρονικές αξίες.


Σχολιάστε εδώ