Κουίζ για δυνατούς λύτες…

* Μάλιστα, ο ίδιος επιχειρηματίας, με την αγάπη στην Αριστερά και την παλιά ενασχόληση στα ΜΜΕ, του έδωσε τη δουλειά κατόπιν παρέμβασης γνωστού διαπλεκόμενου μεγαλοεργολάβου.

* Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως ο εν λόγω businessman, με την αλλοδαπή σύζυγο, εσχάτως μιλάει και με πρώην πασόκο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ε, για κάποιους που δεν πήραν το μήνυμα του πρωθυπουργού, άνοιξαν οι δουλειές. Όμως οι πρόωρες εκλογές θα σημάνουν πολλά πράγματα. Ακόμα και τη φυγή ορισμένων προσώπων που δεν συνάδουν με το πνεύμα Τσίπρα.

***

Στην τσιμπίδα

Και μια και μιλάμε για φοροδιαφυγή, να πούμε πως ετοιμάζεται να σκάσει όνομα γνωστού ισχυρού επιχειρηματία μέσα στις επόμενες μέρες. Είπαμε, αυτές οι εκλογές θα είναι οι εκλογές της κάθαρσης.

***

Quiz:

Ποια από τις συστημικές τράπεζες, εκμεταλλευόμενη την επιβολή των capital controls, προχώρησε σε μονομερή και χωρίς ενημέρωση μείωση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις και όχι μόνο;

***

* Πανίσχυρο είναι το lobbying της καναδικής πρεσβείας, η οποία υποστηρίζει την El Dorando Gold. Πάντως, το πρόβλημα των χαμένων θέσεων εργασίας απασχολεί πραγματικά την κυβέρνηση, που ψάχνει να βρει ισοδύναμα.

* Αληθεύει πως βουλευτής κοντά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη κάνει ανοίγματα σε επιχειρηματία με έδρα τη Μεσσηνία, που έχει άριστες επαφές με τον Αντώνη Σαμαρά;

***

* Δεν έχουν τέλος οι αρνητικές εκπλήξεις που μας επεφύλαξε η κυβέρνηση της Αριστεράς! Δεν φθάνει που θα αποζημιωθούν οι ΔΕΠΑ, Shell και ΕΝΙ για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι καταναλωτές.

***

*Χιλιάδες είναι εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν δέχονται χρεωστικές κάρτες, με αποτέλεσμα οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο ρευστό να έχουν προβλήματα. Ένα στα δύο πρατήρια καυσίμων αρνούνται τέτοιες πληρωμές παραβαίνοντας τον νόμο. Η κυβέρνηση και δη το υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας οφείλουν να παρέμβουν αμέσως.

*Με προσωπική του παρέμβαση και προφανώς γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης «καθάρισε» τον πρώην γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, δικηγόρο, Δημήτρη Κλούρα, τον οποίο είχε επιλέξει η Νάντια Βαλαβάνη.

*Να σημειώσουμε ότι ο κ. Αλεξιάδης ετοιμάζει σημαντικές αλλαγές για ακίνητα και περιουσιολόγιο. Δραστήριος ο αναπληρωτής υπουργός, θα βάλει χέρι και στις δηλώσεις εισοδημάτων των δημοσιογράφων. Θυμηθείτε τι σας λέμε.

*Πλήθος παρατυπιών αποκαλύπτουμε σήμερα όσον αφορά την κακή λειτουργία μιας κρατικής εταιρείας που δαπανούσε ανεξέλεγκτα το κρατικό χρήμα σε καιρούς δύσκολους, δεν εισέπραττε, ως όφειλε, μισθώματα και από την άλλη διόριζε συμβούλους χωρίς να τηρούνται οι κανόνες. Αναφερόμαστε στην έκθεση των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Μια έκθεση με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2014, που αφορά τα έργα και ημέρες πρώην διοικήσεων της ΕΤΑΔ ΑΕ και η οποία περιγράφει το καθεστώς αδιαφανούς λειτουργίας της κρατικής εταιρείας διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων, η οποία απορρόφησε την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Ρωτάμε…

Επειδή έχουμε πήξει στους εργατοπατέρες αγωνιστές της Μεταπολίτευσης, που εξαργύρωσαν την όποια δράση τους με διορισμούς στο Δημόσιο και τοποθετήσεις σε καίρια πόστα! Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον νέο γενικό γραμματέα Δημοσίας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών κ. Νίκο Ματζάκο σε ποιες σημαντικές υποθέσεις απαλλοτριώσεων, προστασίας αιγιαλών, εθνικών κληροδοτημάτων, κ.λπ., έχει εμπλακεί εκ της θέσεώς του, με ποια οργανωμένα συμφέροντα συγκρούστηκε, πόσα εξ αυτών έστειλε στη δικαιοσύνη και ποια ήταν η δικαστική τους κατάληξη;

*Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ ως προς τις διασταυρώσεις καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων από το 2008 και μετά. Να θυμίσουμε πως η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τις τράπεζες τις κινήσεις λογαριασμών για να αντιπαραβάλει στοιχεία με τα δηλωθέντα.

*Ποιος είναι ο τραπεζικός που, ενώ έφυγε με εθελουσία, τώρα επανέκαμψε και μάλιστα με μισθό 7.000 ευρώ; Η κ. Λούκα Κατσέλη πρέπει να ψάξει αυτήν την προκλητική περίπτωση.

*Και μια και μιλάμε για την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, που πάντα προσπαθεί, να πούμε πως εσχάτως κάποιοι κυβερνητικοί θέλουν να δυσχεράνουν το έργο της και να υποσκάψουν τη σχέση της με το Μαξίμου. Πάντως άδικα κουράζονται.

*Σύσσωμα τα μεγάλα συνδικάτα θα στηρίξουν τον πρωθυπουργό Τσίπρα και ελάχιστες θα είναι οι απώλειες στον δρόμο για τις εκλογές.

*Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ασχέτως αν έπεσε στα ψηλά γράμματα της ενημέρωσης! Γιατί η ΕΛΣΤΑΤ καθυστέρησε να ενημερώσει την κυβέρνηση για τον τρόπο υπολογισμού του χρέους από τις τιτλοποιήσεις ακινήτων; Μήπως επειδή κάποια συμφέροντα ήθελαν να υφαρπάξουν, όπως όπως και όσο όσο, ό,τι προλάβουν;

*Δεν μπορεί να πληρώνονται σύμβουλοι για να μην κάνουν τίποτε! Είτε το σχέδιο που επεξεργάστηκε η ΡΑΕ για το άνοιγμα της ενέργειας ήταν καλό – τεχοκρατικό και δεν έπρεπε να οδηγηθεί από καθυστέρηση σε αναβολή μέχρι νεωτέρας είτε ήταν κακό – μη ορθολογικό και θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από αυτούς που το συνέταξαν.


Σχολιάστε εδώ