Θα πήξουμε στους φορείς…

***

*Καλύτερα να μασάνε τσίχλα και να μιλάνε λιγότερο! Τι και αν η κυβέρνηση διατυμπάνιζε με κάθε μέσο και τρόπο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί πωλήσεις δανειακών χαρτοφυλακίων σε αλλοδαπά funds, εντούτοις η πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup ήρθε να την προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα. Κάποιοι εκ των εμπλεκομένων με την οικονομική πολιτική είναι τόσο άσχετοι που δεν ξέρουν ότι οι εξαγορές επισφαλών δανείων από επενδυτικά σχήματα δεν είναι κατ’ ανάγκη κακές, στη λογική του ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να προτείνουν κούρεμα μέχρι και 50% στα χρέη, αφού τα έχουν αγοράσει από τις ντόπιες τράπεζες έναντι 10, 20 και 30 λεπτών το ευρώ.

*Όχι για να στηρίξει το χαρτί, αλλά για να ρευστοποιήσουν κάποιοι insiders! Με μια προσεκτική ανακοίνωση, ο ΟΤΕ ενημέρωσε για την πρόθεσή του να αγοράσει εντός μηνός και κατ’ ανώτατο τις 60.000 ίδιες μετοχές, στο πλαίσιο υλοποίησης των εγκεκριμένων, από τη γενική συνέλευση των μετόχων, προγραμμάτων κινήτρων στελεχών.

*Αν και το θέμα δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις, εντούτοις οι απευθείας αναθέσεις προκαλούν, όταν υπάρχουν ακτοπλοϊκές με μεγαλύτερες ανάγκες, αλλά μικρότερες πλάτες! Με τι είδους διαγωνισμό προχώρησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη ναύλωση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες από τα νησιά και να υπάρξει αποσυμφόρηση;

*Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα για τον προσδιορισμό των τιμών εκκίνησης στις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας; Η ΔΕΗ πάντως επιμένει πως έτσι όπως έχουν σχεδιαστεί, θα της προκαλέσουν οικονομική ζημιά.

*Κύριε διευθύνοντα σύμβουλε της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τι μέλλει γενέσθαι με την εγχώρια παραγωγή; Αληθεύει ότι η αγροτοβιομηχανία θα λειτουργήσει ως ενδιάμεσος μεταποιητικός σταθμός για λογαριασμό αλλοδαπού ομίλου, που θα στέλνει ποσότητες ακατέργαστων τεύτλων προκειμένου αρχικά να μετατραπούν σε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια να εξαχθούν;

*Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός! Από το όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος της πρώτης, στην υπεράσπιση με όλα τα νόμιμα μέσα του έργου της δεύτερης. Ας μη βιαστείτε πάντως να μιλήσετε για νικητές και ηττημένους, καθώς τα επικοινωνιακά κολπάκια έχουν κοντά ποδάρια.

*Σημαντικές οι ευθύνες του κ. Λαζαρίδη για τη σταδιακή απαξίωση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών! Κατέχοντας, διαχρονικά, καίρια πόστα στον όμιλο της ΕΧΑΕ, απέφυγε τις ουσιαστικές συνεργασίες με κάποιες μεγαλύτερες ευρωπαϊκές, προχωρώντας μόνο σε επικοινωνιακές, όπως της δημιουργίας κοινής πλατφόρμας με το ΧΑΚ ή κοινού δείκτη με την Κωνσταντινούπολη.

*Μια και οι διοικήσεις των Alpha και Eurobank έσπευσαν να δώσουν στην Aktua από κοινού τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» τους, μήπως να μας ενημέρωναν πόσα έχουν ήδη πακετάρει και σπρώξει προς τρίτους; Τι χαρτοφυλάκια αφορούν; Με τι είδους εγγυήσεις τα έδωσαν και σε ποια αλλοδαπά επενδυτικά σχήματα; Ακολούθησαν ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες; Είχαν ως βασική προϋπόθεση την καλύτερη προσφορά;

*Ποια εγχώρια μπουμπούκια συνέταξαν και υπέγραψαν τη συμφωνία με την ΕΤΕΠ; Γιατί αποδέχθηκαν τη σύνδεση της χρηματοδότησης του σταθμού διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων σε οικόπεδο του ΟΣΕ με την παραχώρηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου;

*Αλλιώς πώς; Μπορεί να δεσμευτεί ο γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της Grivalia Properties, κ. Παναγιώτης – Αριστείδης Βάρφης, ότι οι πωλήσεις του επί μετοχών της εταιρείας δεν διασταυρώθηκαν με τις αγορές ιδίων της επιχείρησης;

*Πόσοι υπουργοί και από πόσες διαφορετικές κυβερνήσεις έχουν συναντηθεί με στελέχη της αζέρικης Socar για την εξαγορά του διαχειριστή του ελληνικού συστήματος αγωγών ΔΕΣΦΑ; Παρά ταύτα, ακόμα αναμένονται οι αποφάσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα.

*Και αυτό ώστε να αποφεύγονται οι κατ’ επιλογή ζημιογόνες χρήσεις! Αν, εξαρχής, ο επενδυτικός νόμος λειτουργούσε περισσότερο στη λογική των φοροαπαλλαγών και λιγότερο της χρηματοδότησης, ίσως να μην εμπλέκονταν στις διαδικασίες απατεώνες, μιζαδόροι και αρπακτικά…

*Ελληνιστί, σε περίπτωση ισοψηφίας θα υπερισχύουν τα θέλω των ξένων έναντι των Ελλήνων! Αν και η επιτροπή επιλογής του ΤΧΣ αναμένεται να αποτελείται από έξι μέλη, εκ των οποίων τρία θα διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και τρία από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, εντούτοις η ψήφος του προέδρου, ο οποίος θα τοποθετείται από το εξωτερικό, θα μετράει περισσότερο από των υπολοίπων.

*Από εδώ το πάνε από εκεί το φέρνουν, στο ίδιο ζητούμενο καταλήγουν οι ασφαλιστικές εταιρείες! Και δεν είναι άλλο από τον ρόλο που ευελπιστούν να παίξουν στο δημόσιο σύστημα ασφάλισης, που, από ό,τι φαίνεται, θα απευθύνεται στους έχοντες και κατέχοντες.

*Αυτό εννοούσε η κυβέρνηση όταν έλεγε για περιορισμό του λειτουργικού κόστους των ημετέρων σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα; Έδιωξε κακήν κακώς τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ, τοποθετώντας άλλον στην καρέκλα νούμερο ένα και άλλον στη νούμερο δύο.


Σχολιάστε εδώ