Η ΕΛΣΤΑΤ χρειάζεται μια τίμια Διοίκηση

Αναφερόμαστε φυσικά στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος είναι και ο καταστροφέας του ελληνικού στατιστικού συστήματος αλλά και ο κύριος υπεύθυνος για τη νομιμοποίηση του πρώτου Μνημονίου και την έκτοτε λήψη των επαχθών μέτρων, καθώς και για τη μετεξέλιξη του πρώτου Μνημονίου σε δεύτερο Μνημόνιο και τώρα σε τρίτο Μνημόνιο. Ο Γεωργίου παραιτήθηκε μόνος του, διότι η Ελληνική Δικαιοσύνη τόλμησε να τον στείλει στο δικαστικό ακροατήριο για τους λόγους που θα μπορούσε η κυβέρνηση να τον έχει ήδη παραιτήσει, δηλαδή για παράβαση των καθηκόντων του, όπως έδει, σύμφωνα με τον ν. 3832/2010. Η δίκη του είναι στις 2/9/2015 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η δε παράβαση των υπηρεσιακών του καθηκόντων έγινε, όπως αναγράφεται στο σχετικό βούλευμα, με πρόθεσή του και με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του και σε άλλον παράνομο υλικό όφελος, αλλά και ηθικό όφελος, σφετεριζόμενος ακόμα και τις αρμοδιότητες του επταμελούς συλλογικού οργάνου (ΔΣ) της ΕΛΣΤΑΤ.

Όσον αφορά την κακουργηματική ψευδή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος και του χρέους του 2009, η υπόθεση δεν έχει τελειώσει, όπως βιάστηκαν μερικοί να πανηγυρίσουν. Ο Άρειος Πάγος θα έχει τον τελευταίο λόγο. Η δικογραφία μπαίνει πάλι στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης παρά τα εμπόδια και τις απαράδεκτες παρεμβάσεις.

Το εξωφρενικό είναι ότι ο Γεωργίου, ως απόλυτος άρχων, πριν αποχωρήσει όρισε αντικαταστάτριά του την κ. Αθανασία Ξενάκη, συγκατηγορούμενή του, η οποία άρχισε να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, μάλιστα ανώνυμα, ως κλέφτης εν νυκτί, γράφοντας του κόσμου τις αναλήθειες, διαστροφές και διαστρεβλώσεις των γεγονότων, συνοδευόμενες από βωμολοχίες κατά όλων όσων δεν στήριξαν τον Γεωργίου στις παρανομίες του. Προφανώς, η κ. Ξενάκη επιθυμεί να στείλει μήνυμα στον κ. Βάλτερ Ράντερμαχερ της Eurostat ότι θα είναι υπάκουη στην αλλοίωση των στοιχείων και αναμένει σε αντάλλαγμα την παρέμβασή του για τη διατήρησή της ως μονίμου προσωρινού προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κατά το τρίτο Μνημόνιο.

Αν οι πολιτικές της όποιας κυβέρνησης βασιστούν σε παραποιημένα και ελλιπή κοινωνικοοικονομικά στοιχεία, ασφαλώς θα οδηγηθούμε σε νέο σασπένς στόρι. Η Στατιστική μας Υπηρεσία είναι το πιο σημαντικό υπουργείο και αυτό πρέπει να γίνει ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.

Η ανώνυμη θρασύδειλη ανακοίνωση, στις 18/8/2015, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ κάτω από το λογότυπο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υποθέτουμε ότι ήταν ενέργεια της κ. Ξενάκη, ενδεχομένως έπειτα από σύσταση του ιδίου του Γεωργίου, που μάλλον ακόμα ονειρεύεται ότι η καταστροφική του «παντοδυναμία» στην ΕΛΣΤΑΤ θα συνεχιστεί. Καταφανώς, η κ. Ξενάκη έχει έτσι διαπράξει όχι μόνο το έγκλημα της συκοφαντικής δυσφήμισης αλλά και της υπέρβασης εξουσίας στα πλαίσια του άρθρου 239 του ΠΚ, καθ’ όσον το συγκεκριμένο κείμενο ενέχει το στοιχείο της επέμβασης στο έννομο αγαθό της προσωπικής τιμής των ατόμων και των ομάδων που αυτή αναφέρει μάλιστα ονομαστικά. Είναι δε η πράξη της αυτή άκρως παράνομη και έξω από κάθε υπηρεσιακή ηθική αρχή δικαίου και αυτό θα κριθεί επιπρόσθετα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ακόμα ότι η κυρία αυτή είναι η μόνη υπάλληλος της ΕΛΣΤΑΤ που, όπως φαίνεται, άρμεξε κανονικότατα το πελατειακό κράτος επί 15 ολόκληρα χρόνια, απολαμβάνοντας υποτροφία για σπουδές αλλά παράλληλα και κανονικό μισθό (!), μάλιστα διευθυντού, από την ΕΛΣΤΑΤ.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να επιληφθεί κατά της ασυδοσίας ατόμων που λειτουργούν ως δημόσιοι υπάλληλοι προσβάλλοντας το κράτος και τους πολίτες με σκοπό την αποκόμιση προσωπικών οφελών. Το πρώτο βήμα για την ΕΛΣΤΑΤ θα ήταν η θεσμική επαναφορά του ΔΣ της, όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ανεξαρτησία και μονοκρατορία δεν πάνε ποτέ μαζί.


Σχολιάστε εδώ