Εκτός ελέγχου ο Μεϊμαράκης

Ωστόσο, έκπληξη αλλά και προβληματισμός εκφράζονται και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που δυσκολεύονται να κατανοήσουν τον τρόπο που χειρίζεται το όλο ζήτημα. Μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος σε συνομιλία που είχε το βράδυ της Πέμπτης με κορυφαίο παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας εξέφραζε την απορία αλλά και τη δυσφορία του για τους χειρισμούς του κ. Μεϊμαράκη.

Αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και για τα επόμενα συνεχή 24ωρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιδόθηκε σε ένα «μπαράζ» σπασμωδικών, ακατανόητων και εν πολλοίς ανερμάτιστων κινήσεων, προκαλώντας απορίες, ερωτηματικά αλλά και σκωπτικά σχόλια. Αυτά σε μια στιγμή που είχε αρχίσει να χτίζει το αρχηγικό προφίλ του, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα κλίμα ηρεμίας και ομοψυχίας στο εσωτερικό της παράταξής του. Αντί να υποδεχθεί με πολιτική γενναιότητα την απόφαση του κ. Τσίπρα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, κατέφυγε σε διάφορα τεχνάσματα και τερτίπια προκειμένου να τις αποτρέψει. Όταν διαπίστωσε ότι η προσπάθειά του αυτή έπεσε σε τοίχο, επέμεινε μόνο και μόνο για να καθυστερήσει τις εξελίξεις και να δυσκολέψει, όπως πίστευε, το έργο του κ. Τσίπρα. Η πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ήταν εκ των προτέρων καταδικασμένη, καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του κοινοβουλευτικά πρώτου κόμματος. Με δεδομένη την άρνηση του κ. Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης κατέφυγε στη λύση της… αποστασίας προτείνοντας για επικεφαλής της νέας κυβέρνησης τον… αντιπρόεδρο της σημερινής Γ. Δραγασάκη!

Στην προσπάθειά του αυτή δεν δίστασε να «συμμαχήσει» ακόμη και με την απερχόμενη πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντούλου, την οποία είχε κατ’ επανάληψη καταγγείλει τον τελευταίο καιρό για τον τρόπο που λειτουργούσε εντός του Κοινοβουλίου. Είχε μάλιστα εγκαλέσει, με έμφαση κατά την τελευταία συζήτηση στη Βουλή, τον κ. Τσίπρα για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της κ. Κωνσταντοπούλου, καλώντας τον μάλιστα να την απομακρύνει πάραυτα από τη θέση της προέδρου. Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίσθηκε ακόμη ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεννόησης και με τον Π. Λαφαζάνη, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος είναι υπέρμαχος της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Γεγονός που δείχνει ότι στόχος του δεν ήταν να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση για την αποφυγή των εκλογών, αλλά η καθυστέρηση των διαδικασιών και το μπλοκάρισμα των σχεδίων του κ. Τσίπρα.

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, να συναντηθεί και με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, με το… επιχείρημα ότι η κυβέρνηση είχε στηριχθεί σε ψήφους βουλευτών της οργάνωσης για να περάσει ορισμένα νομοσχέδια στη Βουλή, συγκρίνοντας, εν γνώσει του, εντελώς ανόμοια πράγματα. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Π. Καμμένο, με το… ακαταμάχητο επιχείρημα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα είναι στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές. Οι ακατανόητες κινήσεις του κ. Μεϊμαράκη ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί. Στις δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα για «πολιτική αλητεία», αποδίδοντάς του χαρακτηρισμούς όπως «δικτάτορας», «ψευτράκος» και «τακτικιστής», αποκλείοντας με κατηγορηματικό τρόπο την πιθανότητα να συναντηθεί μαζί του, θέτοντας μάλιστα και ζήτημα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Λιγότερο από 24ωρο αργότερα έκανε στροφή 180 μοιρών και ζήτησε να συναντηθεί μαζί του! «Θέλω να τον καλέσω στο γραφείο μου, να τον ρωτήσω και να συζητήσω μαζί του», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας έκπληκτους και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας


Σχολιάστε εδώ