Διορισμός 120 ιεροδιδασκάλων στη Θράκη

Το έργο των ιεροδιδασκάλων, σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι η διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης ή, εφόσον το επιθυμούν και προκύψει σχετική ανάγκη, και σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης, σε μαθητές – μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών κατόπιν σχετικής απόφασης του αρμοδίου κατά περίπτωση διευθυντή πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης, οι ιεροδιδάσκαλοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, να διδάσκουν μαθήματα θρησκευτικής μουσουλμανικής εξειδίκευσης καθώς και την αραβική γλώσσα στα μουσουλμανικά ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον έχουν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, έστω και αν δεν κατέχουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Οι θέσεις κατά μουφτεία, κατ’ αναλογία με τις διατάξεις άρθρου 53 του Ν. 4115/2013, έχουν ως εξής:

α) Μουφτεία Κομοτηνής: Εξήντα θέσεις.

β) Μουφτεία Ξάνθης: Σαράντα θέσεις.

γ) Μουφτεία Διδυμότειχου: Είκοσι θέσεις

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει, μεταξύ των άλλων, να είναι έλληνες πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι Θράκης, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νομίμως από αυτές. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να δείχνει τυπική, ωστόσο είναι ιδιαιτέρως ουσιαστική, με δεδομένη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, στον συγκεκριμένο νόμο. Ευτυχώς, αποδεικνύεται ότι ο νόμος των 240 ιεροδιδασκάλων, που επί του παρόντος είναι… 120, αποτελεί πλέον πολιτική του ελληνικού κράτους.


Σχολιάστε εδώ