Αυξήθηκαν οι άνεργοι και ακολουθούν κι άλλοι με το 3ο Μνημόνιο…

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 19.090 τον Ιούλιο, με τους καταγεγραμμένους στα κιτάπια του ΟΑΕΔ να φθάνουν τους 952.550, από τους οποίους οι άνδρες ανέρχονται σε 312.235 (ποσοστό 38,18%) και οι γυναίκες σε 505.552 (ποσοστό 61,82%). Να σημειωθεί ότι από τους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ οι 463.595 είναι χωρίς δουλειά πάνω από 12 μήνες, ενώ 354.192 είναι άνεργοι λιγότερο από έναν χρόνο. Και βέβαια είναι και άλλοι πολλοί, δεκάδες χιλιάδες πρώην πλέον εργαζόμενοι που για άγνωστο λόγο δεν εμφανίζονται στις καταστάσεις του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ, τα συνολικά θύματα των Μνημονίων είναι πάνω από 1.100.000! Και τώρα, με τα νέα φορομπηχτικά και αντιεργασιακά μέτρα, θα προστεθεί και νέα στρατιά ανέργων.

Αυτά τα έξι χρόνια των φονικών Μνημονίων, ο μόνιμος στόχος των δανειστών και… εταίρων μας ήταν το πώς θα διαλύσουν την ελληνική οικονομία, ώστε να έρθουν οι γερμανικοί κολοσσοί και να βρουν φθηνά εργατικά χέρια, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και νομικές υποχρεώσεις των εργοδοτών. Πώς θα έχουν σκλάβους για να κερδίζουν δισεκατομμύρια από τη… φτωχή Ελλαδίτσα.

Εκεί στοχεύει και το τρίτο Μνημόνιο, στο οποίο έβαλε, δυστυχώς, την υπογραφή της η σημερινή αριστερή κυβέρνηση, συνεχίζοντας τη ρότα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Βέβαια, δεν φταίνε αυτοί, ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και η παρέα τους. Φταίμε εμείς που τους παραδώσαμε τα κλειδιά και τώρα να δούμε αν και πότε θα τα ξαναπάρουμε…

Εκείνο το «στερνή μου γνώση» δεν έβαλε μυαλό στους κυβερνήτες μας, σημερινούς και χθεσινούς… Φταίμε, όμως, κι εμείς που κοιτάζαμε το σήμερα και όχι το αύριο, που δεν βλέπαμε το τσουνάμι που ερχόταν…


Σχολιάστε εδώ