Αντώνης κερνάει, Αντώνης πίνει στην Επιτροπή Παιγνίων!

Στο μεταξύ, ένα νέο καλοκαιρινό θρίλερ εκτυλίχθηκε με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) Αντώνη Στεργιώτη και την ομάδα των φίλων του και κουμπάρων, Δημήτρη Παναγέα και Σοφοκλή Αλιφιεράκη. Αγνοώντας πλήρως το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ΕΕΕΠ και τα όριά του, κατά την προσφιλή τακτική του «Αντώνης κερνάει – Αντώνης πίνει», ο επικεφαλής της ΕΕΕΠ, με το έτσι θέλω, επιδίωξε να οικειοποιηθεί εξουσίες που ανήκουν αποκλειστικά στο κράτος, όπως το αποκλειστικό δικαίωμα ανάκλησης της άδειας του Αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος σε περίπτωση που παραβιαστεί ο Κανονισμός, δικαίωμα που έχει αποκλειστικά το κράτος.

Τελικά, μετά κόπων και με μεγάλη καθυστέρηση, επικράτησε η «φωνή της λογικής» των πέντε μελών της ΕΕΕΠ που το τελευταίο διάστημα καταψηφίζουν όλα όσα εισηγείται ο Αντώνης Στεργιώτης και δεν πέρασε αυτή η ρήτρα, η οποία επί της ουσίας παραβίαζε κάθετα τα δικαιώματα του ίδιου του κράτους. Πέντε άτομα της Επιτροπής αντιλήφθηκαν τη «νέα καυτή πατάτα» και απαίτησαν άμεσα να διαγραφεί αυτός ο καταχρηστικός όρος. Τελικά, επικράτησε η λογική και ο νέος Κανονισμός ψηφίστηκε ακόμα και από τον ίδιο τον Αντώνη Στεργιώτη!

Ο επικεφαλής της ΕΕΕΠ για μία ακόμη φορά πήγε να τινάξει στον αέρα έναν διαγωνισμό και να προκαλέσει μια νέα αιμορραγία 40 εκατομμυρίων ευρώ στο πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους «θεσμούς» (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ, και ESM).

Παράγοντες του Ιπποδρόμου τονίζουν ότι η νέα καθυστέρηση που προκάλεσε ο διορισμένος από τον (πρώην πλέον υπουργό Οικονομικών) Γιάνη Βαρουφάκη, Αντώνης Στεργιώτης, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το περιβάλλον στον πολύπαθο ΟΔΙΕ, όπου ασχολούνται ενεργά πάνω από 2.000 οικογένειες.

Καζάνι που βράζει η Επιτροπή Παιγνίων

Το σημαντικό, βέβαια, νέο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι το σχίσμα πλέον στην ΕΕΕΠ είναι εμφανές, καθώς τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής αμφισβητούν ανοιχτά τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις της ομάδας Στεργιώτη – Παναγέα – Αλιφιεράκη, που βρίσκονται πλέον ανοιχτά στο κάδρο της έντονης δυσαρέσκειας της κυβέρνησης.


Σχολιάστε εδώ