Χέρι χέρι Πλατφόρμα – Ζωή!

Από την άλλη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εντός των προσεχών ημερών, ίσως και μέχρι την Κυριακή, θα ανακοινώσει την ίδρυση πολιτικής κίνησης για να μπορεί να συνδιαλέγεται με την Πλατφόρμα ή τις όποιες κινήσεις συγκροτήσουν το αντιμνημονιακό μέτωπο.

Πρόταση μομφής κατά Ζωής

Απέναντι σε όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να καθίσει με… σταυρωμένα χέρια. Η πρώτη κίνηση που σκέφτεται να κάνει είναι να προκηρύξει άμεσα εκλογές, πιθανότατα για το τέλος Σεπτέμβρη. Στην περίπτωση, όμως, που δεν προκηρυχθούν εκλογές άμεσα, ο πρωθυπουργός θα προκαλέσει την απομάκρυνση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη θέση της προέδρου της Βουλής με την κατάθεση πρότασης μομφής.

Πού ποντάρει ο Τσίπρας

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας θα δώσει εντολή στους υπουργούς του να αρχίσουν αμέσως περιοδείες στην επαρχία για να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει πως το Μνημόνιο που ψηφίστηκε περιέχει όρους που αν αξιοποιηθούν, σε συγκερασμό και με άλλες ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη (όπως την προσπάθεια για «κούρεμα» του δανείου), δημιουργούν προοπτικές απεμπλοκής από την κρίση και ανοίγουν προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι με τα χρήματα που θα έρθουν στη χώρα, σε συνδυασμό με δραστικές κινήσεις που έχει αποφασίσει, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αντιστραφεί το κλίμα και να περάσουμε μέσα σε 8 μήνες από την ύφεση στη σταθεροποίηση.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για βελτιώσεις στο θέμα των αγροτών και των «κόκκινων» δανείων, καθώς -όπως υποστηρίζουν- έχουν «πατήματα» για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Συγκεκριμένα, λένε ότι για τους αγρότες έχει μείνει «ανοιχτό παράθυρο» για τη διεκδίκηση αντισταθμιστικών μέτρων, ενώ για τα «κόκκινα» δάνεια τονίζουν πως, αν δεν υπάρξει πιο γενναία ρύθμιση, ειδικά σε εκείνα που αφορούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κάτι που σημαίνει ότι θα γίνουν νέα «παζάρια», όπου όλα μπορεί να συμβούν.


Σχολιάστε εδώ