Το σκεπτικό του υποβιβασμού της Κέρκυρας

Όπως φαίνεται από το σκεπτικό, η επιτροπή κατέληξε σε αυτή την απόφαση διότι: Αναγνωρίζει ως βαρεία την παράβαση της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να προβλέπεται η αποβολή – υποβιβασμός και ταυτόχρονα δέχεται πως υπάρχει κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον.

Δέχεται ως δεσμευτική την έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ως προς την παραβίαση του άρθρου 69 του αθλητικού νόμου (παρένθετο πρόσωπο στη μετοχική σύνθεση).

Αναγνωρίζει ότι υπήρξε -χωρίς καμία αμφισβήτηση- εικονική μεταβίβαση των μετοχών. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι επειδή η παλιά ΠΑΕ βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, ο Γιώργος Λιμπάντζης είχε κώλυμα και δεν μπορούσε να φαίνεται ιδιοκτήτης και της νέας ΠΑΕ.

Η γνησιότητα του περιβόητου ιδιωτικού συμφωνητικού Κουτσούρη – Λιμπάντζη (που… πρόδωσε την εικονικότητα του μετοχολογίου) δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν κατά την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης. Αν και ζητήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων τραπεζική κατάθεση του Ίσσαρη, για να αποδειχθεί ότι από δικά του χρήματα έγιναν οι αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Κέρκυρας, αυτή δεν προσκομίσθηκε.


Σχολιάστε εδώ