Στον Εισαγγελέα θα πάει κανείς για την απάτη με τις μαϊμού ταμειακές μηχανές;

Αυτό συμβαίνει μόνιμα, με όλες τις καταστάσεις, στο υπουργείο Οικονομικών, όπου η φοροδιαφυγή οργίαζε και συνεχίζει να οργιάζει, αλλά δεν κουνιέται φύλλο. Οι φοροκλέπτες πλουτίζουν και το κράτος χάνει δισεκατομμύρια.

Τώρα, ξαφνικά, χάρη σε κάποιους εφοριακούς που έχουν το ψώνιο να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, έπιασαν στα δίχτυα τους μεγαλοξενοδοχεία, φημισμένα πολυτελή κέντρα διασκέδασης, όπου η σαμπάνια κοστίζει 120.000 ευρώ, και άλλες επιχειρήσεις (στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στη Χαλκιδική και σε άλλες πρώτης κατηγορίας τουριστικές περιοχές) με μαϊμού ταμειακές μηχανές, οι οποίες δεν ήταν συνδεδεμένες με το ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Κάτι που σημαίνει ότι δεν απέδιδαν όχι μόνο τον ΦΠΑ που εισέπρατταν αλλά και τους φόρους εισοδήματος κ.λπ.

Καραμπινάτη η ληστεία και τεράστιο το κύκλωμα με τις αδήλωτες ταμειακές μηχανές, για το οποίο ευθύνονται και εκείνοι που τις προμήθευαν (εισαγωγικές επιχειρήσεις) και εκείνοι που δεν τις συνέδεαν με το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών. Θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί όλοι, να είχαν σταλεί στον Εισαγγελέα και να είχαν δοθεί τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. Τι λέμε, όμως; Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…

Μεγάλες ευθύνες αναλογούν, όμως, όχι μόνο στις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών αλλά και στις Διευθύνσεις του υπουργείου που είναι υπεύθυνες για τους φορολογικούς ελέγχους και το κυνήγι της φοροδιαφυγής. Αποδεικνύεται ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία. Δίκαιο και λογικό είναι, λοιπόν, να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τη μη προστασία του κράτους, να σταλούν στον Εισαγγελέα.

Πάντως, τώρα, αφού χάθηκαν ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ, ξύπνησαν εκεί στην Καραγιώργη Σερβίας. Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαΐδου, ανακοινώνοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο, και κυρίως η τεχνολογία, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που συνεπάγεται απώλεια δημοσίων εσόδων, παραδέχεται ότι δεν γινόταν κανένας έλεγχος. Τώρα, με την εφαρμογή ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών, όπως τόνισε η γενική γραμματέας, οι ελεγκτές αλλά και οι πολίτες-φορολογούμενοι μπορούν να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο αν η απόδειξη έχει εκδοθεί από νομίμως δηλωθείσα ταμειακή μηχανή.


Σχολιάστε εδώ