Στεγάζοντας τους μετανάστες, παίζουμε το παιχνίδι των έξω, που μας θέλουν αποθήκη ανεπιθύμητων ανθρώπων!

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η λύση του μεταναστευτικού για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν γίνεται να μεταβληθεί σε μια προσωρινή φυλακή, που στη συνέχεια θα γίνει μόνιμη. Αυτή είναι η παγίδα που μας στήνουν οι… φίλοι εταίροι μας. Και σε αυτήν την παγίδα πάτε να πέσετε, κύριε πρωθυπουργέ, με την εγκατάσταση λυομένων τώρα στον Ελαιώνα, αύριο παντού στην Αθήνα και μετά σε όλη τη χώρα. Όπως έγινε και με τα περιβόητα Κέντρα Κράτησης, που κατέληξαν μόνιμες φυλακές, μέσα στις οποίες ζουν σε άθλιες συνθήκες άνθρωποι…

Ακόμη και δισεκατομμύρια να μας δώσουν, δεν είναι δυνατόν, Αλέξη Τσίπρα, να γίνει όλη η Ελλάδα μια απέραντη αποθήκη-φυλακή ζωών. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, έτσι να εννοούν την ανάπτυξη που θα έρθει, με… ανταγωνιστικό μεροκάματο.

Και για να μην τρέφει κανείς αυταπάτες και να μην παγιδεύεται από δηλώσεις ακόμη και δικών μας πολιτικών, όπως της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, ότι υπάρχουν ένα σωρό λεφτά, που όμως δεν τα έχουμε πάρει λόγω της γραφειοκρατίας μας, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ψίχουλα, σταγόνα στον ωκεανό. Πρόκειται για 470 εκατ. ευρώ που θα μας δώσει η Κομισιόν μέσα σε έξι χρόνια, από το 2014 έως το 2020. Ήτοι, 78 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να φυλάνε τα ευρωπαϊκά σύνορα το Πολεμικό μας Ναυτικό και το Λιμενικό και να σώζουν ζωές, ανάμεσα στις οποίες και μικρών παιδιών. Και παράλληλα να περιθάλπουμε, να στεγάζουμε, να ταΐζουμε, να δίνουμε ρούχα και ό,τι άλλο χρειασθεί. Χρήματα που δεν καλύπτουν ούτε τα μισά έξοδα, με αποτέλεσμα να πληρώνει κι από πάνω η Ελλάδα.

Για άλλη μια φορά, όμως, θα ξαναπούμε αυτό που επανειλημμένα έχουμε τονίσει, όπως και στο προηγούμενο «ΠΑΡΟΝ», ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά ξεκάθαρα πολιτικό.

Κρατάτε στα χέρια σας, κύριε πρωθυπουργέ, τη βόμβα του μεταναστευτικού. Η οποία απειλεί όλη την Ευρώπη. Προς το παρόν, τη… χειρίζονται η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα. Τα όρια, όμως, έχουν ξεπεραστεί και είναι ώρα να μοιραστούν το πρόβλημα όλες οι χώρες της ΕΕ, ανάλογα με τον πληθυσμό τους και την οικονομική τους κατάσταση. Μετέχοντας σε όλα τα μέτωπα, με πρώτο εκείνο της εισόδου και της ροής προσφύγων – μεταναστών προς τις χώρες όπου είναι πιο εύκολη η πρόσβαση.

Αν συνεχιστεί η τραγική κατάσταση που ζουν τις τελευταίες βδομάδες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μας (ήδη έχουν προκληθεί εκτεταμένα επεισόδια από κάποιους ακραίους μετανάστες που, αντί να πουν «ευχαριστώ», ζητούν και τα ρέστα, και χρειάσθηκε να μεταφερθούν επειγόντως δυνάμεις των ΜΑΤ για την επιβολή της τάξης), μπορεί να δημιουργηθούν εκρηκτικές εξελίξεις. Για τις οποίες υπεύθυνη θα είναι η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί οι Βόρειοι (*) να ζουν στην ηρεμία τους και η Ελλάδα κάθε μέρα να είναι σε κατάσταση μάχης για να αντιμετωπίσει την εισβολή. Και να διακυβεύονται κρίσιμα εθνικά μας θέματα.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει, μαζί με την Ιταλία και τη Μάλτα, έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα τεθεί επί τάπητος η βόμβα του μεταναστευτικού. Και την ευθύνη της απασφάλισης θα την έχουν οι τρεις χώρες, που δεν μπορούν να γίνουν αποθήκες ανθρώπων για να την περνάνε μπέικα όλοι οι άλλοι, μερικοί από τους οποίους μας κουνάνε και το δάκτυλο.

(*) Χρήσιμο θα ήταν, Αλέξη, να προσκαλούσες στη Λέσβο τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τους πρωθυπουργούς της Φινλανδίας, της Εσθονίας και της Σλοβακίας, που μας αγαπάνε πάρα πολύ, όπως το έχουν αποδείξει με την ανθελληνική στάση τους στα Eurogroup και στις Συνόδους Κορυφής, να δουν από κοντά αυτό που δεν ζουν στις χώρες τους, τους μετανάστες να έχουν κατακλύσει το νησί.

(*) Και με την ευκαιρία, τι γίνεται εκείνος ο Επίτροπός μας στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος; Το χαρτοφυλάκιο για τη Μετανάστευση δεν έχει; Για την Ελλάδα, που ζει καθημερινά σε κατάσταση εισβολής, τι έχει κάνει έναν χρόνο τώρα;


Σχολιάστε εδώ