Στα παλιά έχει μείνει αλλά και με ύμνους για τον Αλέξη

– Είμαι μοναχικός. Σαν ένας τεχνοκράτης που ήρθε από το εξωτερικό και του ανέθεσαν κάτι να βγάλει σε πέρας. Οι κινήσεις μου δεν είναι πολιτικές. Δεν κάνω παρέα με πολιτικούς, δεν πάω σε μαζώξεις… Κάνω παρέα με τους παλιούς μου φίλους, πάω στα παλιά μου στέκια, τρώω τα παλιά μου φαγητά…

Ξύπνιος, πάντως, ο Γιάννης, ρίχνει και τα… αντίβαρά του. Ύμνους έχει για τον Τσίπρα στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή»:

– Η μεγάλη πρόκληση για τον Τσίπρα είναι να παραμείνει ένας αριστερός πρωθυπουργός, στηριζόμενος από σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες. Και αυτό θα τον κάνει ηγέτη για τα επόμενα 20 χρόνια. Εάν «παίξει» με την άλλη πλευρά -δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτοί οι άνθρωποι και τι πρεσβεύουν, λαϊκή δημοκρατία;- θα αναλωθεί και θα καεί πολύ γρήγορα. Και δεν πρέπει. Γιατί είναι ταλαντούχος και χαρισματικός και τον πιστεύει ο κόσμος.

***

Όνειρα θερινής νυκτός…

Ο κάθε βουλευτής της αντιπολίτευσης έθετε ό,τι ήθελε ως όρο για να ψηφίσει τη συμφωνία, ώστε να έχει μια δικαιολογία να λέει στους ψηφοφόρους του όταν θα του λένε ότι τους μείωσαν τη σύνταξη, αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης, φόρτωσαν τους αγρότες με φόρους, πήγαν τον ΦΠΑ στο Αιγαίο στο 23% με την ψήφο τη δική του. Έτσι, λοιπόν, ο Ψαριανός του Ποταμιού, όπου βολεύτηκε, απαιτούσε κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ο Νικήτας ζητούσε να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι δεν θα πάει σε εκλογές, ο Άδωνης ότι πρέπει να ζητήσει γονατιστός συγγνώμη από τον Σαμαρά για όσα τον κατηγορούσε, και πάει λέγοντας…

Κατά τα άλλα, κάποιοι αφελείς, αν και χρημάτισαν υπουργοί, αντιπρόεδροι της Βουλής, διοικητές μεγάλων δημόσιων οργανισμών, γράφουν άρθρα στα οποία υποστηρίζουν ότι η λύση για τη χώρα είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όταν ξέρουν ότι ποτέ δεν περπάτησε αυτή η φαεινή ιδέα. Απόδειξη, το ότι το 1974, με την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, ο Καραμανλής όχι μόνο δεν επιχείρησε κάτι τέτοιο, αλλά μετά το δημοψήφισμα για την κατάργηση της βασιλείας πήγε σε εκλογές!


Σχολιάστε εδώ