Πόλος έλξης ο Καραμανλής στη Λευκάδα

Έμεινε στο γνωστό ξενοδοχείο «Περιγιάλι». Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Καραμανλής πήγε στην Καρυά, το κεφαλοχώρι που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, χωριό του βουλευτή Γιώργου Βλάχου, ο οποίος ήταν εκεί για διακοπές. Και το βράδυ τού έκαναν το τραπέζι, όπου ήταν επίσης ο πρώην τοπικός βουλευτής Θόδωρος Σολδάτος και ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής Θεσσαλονίκης, που είχε πάει για ξεκούραση στο όμορφο νησί του Ιονίου. Εκεί έφαγαν λευκαδίτικες λιχουδιές και κρεατικά και ήπιαν ντόπιο κρασί. Το… μενού δεν μπορούσε να μην περιλαμβάνει και πολιτική κουβέντα. Το επίκεντρο ήταν -τι άλλο;- η συμφωνία, για την οποία κοινή ήταν η αγωνία ότι πρέπει να κλείσει το συντομότερο -θέση που όλον αυτό τον καιρό συνιστούσε καθημερινά ο Καραμανλής-, με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους. Και φυσικά ότι η επόμενη εξέλιξη είναι οι κάλπες, που θεωρούνται αναπόφευκτες.

Κάτοικοι της Καρυάς μόλις έμαθαν ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν στην πλατεία του χωριού πήγαν και κουβέντιασαν μαζί του, του έσφιξαν το χέρι και του ευχήθηκαν κάθε καλό. Ο πρώην πρωθυπουργός, με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους, επισκέφθηκε χωριά της Νότιας Λευκάδας, τη Σύβρο, το Μεγανήσι, τα Σύβοτα και τις όμορφες παραλίες Πόρτο Κατσίκι και Γιαλό.

Να σημειώσω ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι λάτρης της θάλασσας, και μάλιστα κάθε μέρα στις 8 το πρωί, πριν κατέβει από τη Ραφήνα στο γραφείο του, που είναι δίπλα στην αμερικανική πρεσβευτική κατοικία, κολυμπάει για πάνω από μισή ώρα.


Σχολιάστε εδώ