Να μην ξεχαστεί πάλι σε κανένα συρτάρι ο πόλεμος κατά των λαθρεμπόρων καυσίμων και καπνού…

Έχουμε χορτάσει εξαγγελίες από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις για μέτρα πάταξης του λαθρεμπορίου, αλλά το πάρτι δεν σταμάτησε, συνεχίζεται.

Μετά τις συσκέψεις της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς που έγιναν στο Μαξίμου τις τελευταίες εβδομάδες, ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης ανακοίνωσε έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένα μέτρα στον πόλεμο εναντίον των δύο μετώπων: της λαθραίας διακίνησης καυσίμων και καπνού – τσιγάρων.

Να ευχηθούμε, τούτη τη φορά, η κυβέρνηση Τσίπρα να μη μείνει στα λόγια, να μη διαψευσθούν οι κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις για ξερίζωμα του τεράστιου κυκλώματος των λαθρεμπόρων στα δύο αυτά μέτωπα. Να μην πούμε πάλι «μια από τα ίδια».

Ξέρουμε ότι πίσω από το λαθραίο πετρέλαιο -ιδίως το ναυτιλιακό- κρύβονται ισχυρά ονόματα, με προσβάσεις παντού, και ότι τα λεφτά είναι πάρα πολλά… Δεν δήλωσε τυχαία ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ σε συνέντευξή του ότι «δεν θα δίσταζα τους λαθρεμπόρους καυσίμων να τους αποκαλέσω την πιο αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού». Σίγουρα ξέρει ονόματα και διευθύνσεις… Ελπίζουμε, Τέρενς, να μην απολαύσουν προστασίας και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Να μη δούμε πάλι το ίδιο σκηνικό… «Στραβά μάτια και συχωροχάρτια», με το… αζημίωτο για κάποιους. Όπως γινόταν μέχρι τώρα…


Σχολιάστε εδώ