Νάρκες βάζει ο Σαμαράς

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς δηλώνει δικαιωμένος από τις εξελίξεις και συγκεκριμένα για όσα έλεγε προεκλογικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα και για τα… δεινά που θα έφερναν στη χώρα. Σχεδιάζει μάλιστα σειρά δημόσιων παρεμβάσεων, όπου σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους θα καταγγείλει τους χειρισμούς και τις επιλογές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, ενώ στενοί συνεργάτες του λένε με νόημα ότι η περίοδος σιωπής τελείωσε. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι ο πρώην πρόεδρος αναζητά την αφορμή για να επανέλθει στην πρώτη γραμμή, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι αποχώρησε από την ηγεσία. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του μάλιστα εμφανίζεται μετανιωμένος για την απόφασή του να παραιτηθεί, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία!

Ως «επίδειξη δύναμης» από την πλευρά του αντιμετωπίζονται και οι διαφοροποιήσεις μερίδας βουλευτών σχετικά με τη στάση που έπρεπε να τηρήσει η Νέα Δημοκρατία στην ψηφοφορία για το νέο Μνημόνιο. Βουλευτές όπως οι Μ. Βορίδης, Άδ. Γεωργιάδης, Άν. Μ. Ασημακοπούλου, Ανδρ. Κατσανιώτης, κ.ά., που ανήκουν στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του, προέκριναν τη «λύση» της αποχής, κόντρα στην επίσημη θέση της ηγεσίας που τάχθηκε καθαρά υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας. Το σκεπτικό που ανέπτυξαν ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να επωμισθούν εξ ολοκλήρου τις ευθύνες μιας κάκιστης, καταστροφικής συμφωνίας δεν απέχει πολύ από τις απόψεις του κ. Σαμαρά. Ο τελευταίος μάλιστα είναι υπέρ της σκληρής γραμμής έναντι της κυβέρνησης και δεν συμφωνεί με την ήπια στάση που έχει επιλέξει αυτή την περίοδο ο κ. Μεϊμαράκης.

Το ζήτημα αυτό δεν είναι το μοναδικό που τροφοδοτεί με «ψυχρά ρεύματα» το κλίμα στις σχέσεις των δύο ανδρών. Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης αποδομεί σταδιακά τη στρατηγική που ο ίδιος ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια και ακυρώνει κεντρικές πολιτικές επιλογές. Με πιο πρόσφατο «κρούσμα» την απόφαση του τελευταίου να βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τα σενάρια για συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού σχηματισμού (από ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ), που ως γνωστόν υπήρξε ένα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια του κ. Σαμαρά. Την οργή του πρώην προέδρου έχει προκαλέσει και η αλλαγή πλεύσης που σήμανε πρόσφατα ο κ. Μεϊμαράκης για στροφή προς τον μεσαίο χώρο, αλλαγή που συνοδεύθηκε με αιχμές για τη στρατηγική του προκατόχου του.


Σχολιάστε εδώ