Δεν τον ρώτησε!

***

* ΣΤΙΣ 25 Αυγούστου, εκτός απροόπτου, θα ανοίξει τον κύκλο των περιοδειών του στην περιφέρεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Β. Μεϊμαράκης. Το πρόγραμμα που καταρτίζεται στη Λ. Συγγρού περιλαμβάνει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, παραγωγικών τάξεων, τοπικής αυτοδιοίκησης κ.ά., όπου ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ταυτόχρονα να εκθέσει τις θέσεις (προτάσεις) της παράταξης. Η απόφαση για τις περιοδείες είχε ληφθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία με πιθανό το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει ακόμη ξεχωριστές επαφές με τα κατά τόπους κομματικά στελέχη και τις οργανώσεις του κόμματος και θα τους ζητήσει να ενεργοποιηθούν εν όψει εκλογών προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να επιτύχει το υψηλότερο δυνατό ποσοστό. Η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη Λ. Συγγρού, δεδομένου ότι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της προεκλογικής περιόδου.

***

Κλάμα και οδυρμός…

…για όλους εκείνους τους… απόστρατους Νεοδημοκράτες που συνωστίζονται στο γραφείο του Μεϊμαράκη στη Βουλή μετά την ψήφισή του ως… μεταβατικού (ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, θυμίζω) για μια θέση στον… ήλιο. Και άρχισαν να… κυκλοφορούν ονόματα που περισσότερο απωθούν παρά φέρνουν ψήφους. Ο Βαγγέλης, όμως, τους έκοψε την… όρεξη. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», στην ερώτηση αν θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες, η απάντησή του άφησε… σύξυλους τους εν αναμονή για επιστροφή στα μεγαλεία:

– Στο εκκλησίασμα έχουν θέση όλοι. Στο ιερό -τη Βουλή ή τα ανώτατα όργανα του κόμματος- εξετάζονται τα πάντα. Άρα στο εκκλησίασμα είναι ευπρόσδεκτοι οι πάντες, στο ιερό η είσοδος θα γίνει με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

***

Για… συμπλήρωμα!

Ακόμη κι αν περάσουν, όμως, από την Ιερά Εξέταση, δεν σημαίνει ότι παίρνουν και το διαβατήριο για τη Βουλή. Ο Μεϊμαράκης είναι ξεκάθαρος. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν σε εκλόγιμες θέσεις. Εφόσον οι επόμενες εκλογές γίνουν με λίστα, η σειρά έχει εκφρασθεί με νωπή λαϊκή εντολή. Θα πάνε με τις λίστες όπως είναι. Αν ενδιαφέρονται για τις τελευταίες θέσεις των μεγάλων περιφερειών, μπορεί ίσως να συμπληρωθούν οι θέσεις… Στην καρότσα, δηλαδή, μπορεί να χωρέσουν…


Σχολιάστε εδώ