Δεν ξεχνώ…

***

Εισαγωγές – εξαγωγές… μνήμης

Το μνημόσυνο Σαδίκ τελείωσε, αλλά μόνο στην ελληνική Θράκη. Το… σίριαλ έχει πάντα και ουρά και δεν νοείται μνημόσυνο αυτού του… βεληνεκούς που να γίνεται εδώ και να μη γίνεται εκεί. Όπου «εκεί», βάλτε για φέτος τον Δήμο Αλασεχίρ…

***

Πολιτική

Την… εξαγωγή μνήμης ανέλαβε και φέτος ο πρόεδρος του παράνομου Συλλόγου «Τουρκικής» Νεολαίας στην Κομοτηνή, Κοράι Χασάν, που πιάστηκε εντός του Συλλόγου να πουλάει καφέδες χωρίς να διαθέτει ταμειακή μηχανή και να κόβει αποδείξεις. Πώς βιοπορίζεται ο συγκεκριμένος, με δεδομένο ότι είναι άνεργος (εκτός από κείνες τις μετρημένες μέρες που ήταν καφετζής), δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να απαντηθεί.

Αυτός, λοιπόν, ο κύριος πήρε μαζί του και παιδιά που υποτίθεται ότι συμμετέχουν στα τμήματα Μουσικής και Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου και έφυγε ταξιδάκι – όλα πληρωμένα και γι’ αυτόν και για τα παιδιά.

Τι έπρεπε να κάνει ο ίδιος για να δικαιολογήσει όλο αυτό το έξοδο; Να πει μια φράση – και την είπε: «Φέρνω στον λαό του Αλασεχίρ χαιρετισμούς από 150.000 Τούρκους, από τα χώματα που γέννησαν τον σωτήρα Μουσταφά Κεμάλ και ανέθρεψαν έναν ήρωα, όπως ο Σαδίκ Αχμέτ»…

Όλη η Βόρεια Ελλάδα στο κάδρο…

Όχι κι άσχημα για έναν άνεργο…

***

Ευγενική χορηγία…

Από πού χρηματοδοτήθηκε όλο αυτό το πανηγύρι; Φαντάζεστε, από τον γιο του συγχωρεμένου, που πήρε τη μαμά του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του και παραβρέθηκε στο μνημόσυνο του Δήμου Αλασεχίρ;

Φυσικά και όχι. Και οι συγγενείς «ηρώων»… «κούτρα» τη βγάζουν…

***

Εξπέρ

Την επόμενη φορά που θα γκρινιάξουν ότι πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να βοηθά τους εκπαιδευτικούς της μειονότητας να μαθαίνουν σωστά τη μητρική τους γλώσσα, κάποιος να τους τρίψει στη μούρη αυτό το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας Αδριανούπολης συνδιοργανώνουν το Σχέδιο Εργαστηρίου Εκλογών (;), στο πλαίσιο του οποίου θα παρασχεθεί εκπαίδευση στα τουρκικά σε ομογενείς δασκάλους από πέντε χώρες.

Και ενώ από τη Βουλγαρία πάνε 40 και από το Κοσσυφοπέδιο 14, από την Ελλάδα πάνε μόλις τέσσερις.

Άρα;

***

Κακή εξέλιξη

Ωστόσο, η είδηση δεν είναι ότι τα μέλη της μειονότητας… κακώς γκρινιάζουν, αλλά ότι στο συγκεκριμένο «Σχέδιο» αιτήσεις συμμετοχής έχουν κάνει 18 δάσκαλοι και από τη Μολδαβία.

Οι γείτονες εργάζονται μεθοδικά για τον εκτουρκισμό μιας περιοχής που (δυστυχώς) πολύ αγάπησε την Ελλάδα.

***

Μη είδηση…

Για πολλοστή φορά τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Αυτή τη φορά… σχηματισμός έξι αεροσκαφών και τρία μεμονωμένα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου προέβησαν σε δύο παραβάσεις και έξι παραβιάσεις στο Βορειανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο…


Σχολιάστε εδώ