Από την τσέπη σου να πληρώσεις, κύριε Βαρουφάκη, τον φίλο σου τον Κιμ

Η αποκάλυψη της απλοχεριάς του κ. Βαρουφάκη -μήπως δικά του ήταν τα λεφτά;- δείχνει τον τρόπο με τον οποίο έδινε τη μάχη στα Eurogroup και στα τετ-α-τετ με τους… «θεσμούς» αλλά και πόσο σεβόταν το χρήμα του ελληνικού λαού και την αγωνία του για την επόμενη μέρα της χώρας. Και η κατάληξη που ζούμε σήμερα είναι η απόδειξη της ανικανότητάς του και του ότι ο Τσίπρας εμπιστεύθηκε σε λάθος άνθρωπο τις τύχες της Ελλάδας.

Ο κ. Βαρουφάκης χρησιμοποίησε τον ρόλο που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός για τη δική του αυτοπροβολή. Σόου έδινε στα Eurogroup. Και η αντίδραση των ομολόγων του μόλις έπαιρνε τον λόγο ήταν να βγάζουν τα ακουστικά τους. Τον λογαριασμό, όμως, της απόλυτης αποτυχίας του αυτούς τους έξι μήνες θα τον πληρώσουν πολύ ακριβά οι έλληνες πολίτες.

Φρόντισε, πάντως, να βολέψει την παρεούλα του. Και ο κορεάτης κύριος Κιμ ήταν ένας από αυτούς. Χρυσό μισθό τού έδωσε ο Γιάνης, μηδέν εις το πηλίκο η προσφορά.

Άραγε, οι άλλοι της παρέας πόσοι και ποιοι ήταν; Ποιες ήταν οι συνολικές αποδοχές τους και με ποια νόμιμη και διαφανή διαδικασία προσελήφθησαν; Το ότι κρατήθηκε μυστική η διαδικασία και δεν αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», όπως προβλέπεται, σημαίνει ότι ήταν πολλά τα λεφτά που έπαιρναν.

Τώρα που έσκασε η βόμβα Κιμ, θα πρέπει να έρθουν στο φως όλα όσα έχουν σχέση με τη διαπραγματευτική ομάδα: Ποιοι ήταν εκείνοι που μετείχαν, από τη δακτυλογράφο μέχρι τον κ. Θεοχαράκη και τον κ. Κιμ, και πόσα ήταν τα λεφτά που έπαιρναν.

Αν η κυβέρνηση δεν δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος βουλευτής που θα ζητήσει με μια ερώτηση την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων στη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ