Έχουν… χάσει τον ύπνο τους

Για την ακρίβεια, έχουν… χάσει τον ύπνο τους! Και για αυτό δεν φταίει αποκλειστικά και μόνο το ότι ο κομματικός μηχανισμός, από τα κεντρικά της Λ. Συγγρού μέχρι την τελευταία οργάνωση, παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης.

Είναι και τα οξυμμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα, ως αποτέλεσμα και της κάκιστης διαχείρισης που έγινε από την προηγούμενη ηγεσία.

Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση, ώστε σε πρόσφατη σύσκεψη εκφράσθηκε ανοιχτά η αγωνία για το πώς και από πού θα βρεθούν τα χρήματα τα οποία χρειάζονται για την προεκλογική εκστρατεία. Ακούστηκε, μάλιστα, η άποψη ότι ίσως θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο ακόμη και οι περιοδείες του κ. Μεϊμαράκη.

***

@Νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές προέβλεψε, εμμέσως πλην σαφώς, η Ντ. Μπακογιάννη μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν περιορίσθηκε εκεί ωστόσο, αλλά μίλησε για την… ανάγκη να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, που ως βασική προτεραιότητα θα έχει την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας που έκλεισε η σημερινή κυβέρνηση. Η… θεωρία της προκάλεσε απορίες μεταξύ των βουλευτών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυναμική, ούτε και οι ενδείξεις αυτή τη στιγμή ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προοπτικές νίκης στις εκλογές. Έτσι, όχι άδικα, ορισμένοι υπέθεσαν ότι η κ. Μπακογιάννη σκοπίμως βάζει ψηλά τον πήχη, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορέσει να τον περάσει ο κ. Μεϊμαράκης. Ετοιμάζεται για την επομένη των εκλογών δηλαδή… Καλά, δεν καταλαβαίνει ότι έχει τελειώσει;

@Στη μάχη για την ανασύνταξη της Νέας Δημοκρατίας ο Β. Μεϊμαράκης έχει, ως φαίνεται, επιστρατεύσει και τις δυνάμεις των… εφέδρων. Πληροφορούμαι ότι μεταξύ εκείνων από τους οποίους έχει ζητήσει βοήθεια είναι και ορισμένα στελέχη που… μεσουράνησαν την περίοδο του Κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για τους Αντ. Σγαρδέλη, Κυρ. Γριβέα και Θ. Μπεχράκη, πρόσωπα με μακρά θητεία στην παράταξη και μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση. Το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι οι εν λόγω τρεις «επιστρατεύθηκαν» με τη σύμφωνη γνώμη (ή μήπως την υπόδειξη;) του Κ. Καραμανλή, με τον οποίο διατηρούν στενές πολιτικές σχέσεις από την περίοδο 2004 – 2009.

@Η τοποθέτηση της δημοσιογράφου Π. Γαβρά ως διευθύντριας του γραφείου Τύπου της ΝΔ θα είναι, κατά τα φαινόμενα, η μόνη -πριν από τις εκλογές- αλλαγή του κ. Μεϊμαράκη στον κομματικό μηχανισμό. Με… μεγάλη ευχαρίστηση θα απομάκρυνε τον Άδ. Γεωργιάδη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Οι εκλογές είναι θέμα χρόνου και η παράταξη θα πρέπει να φτάσει εκεί ενωμένη, χωρίς γκρίνιες και προστριβές, που λογικά θα έφερνε οποιαδήποτε αλλαγή στα όργανα του κόμματος. Μετά τις εκλογές όλα ανεξαιρέτως τα όργανα θα στηθούν εξαρχής και με αρκετά νέα πρόσωπα…


Σχολιάστε εδώ