Πόλεμος φθοράς Βαρουφάκη κατά Τσίπρα

Και αυτό παρά το γεγονός ότι είχε διαβεβαιώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται ποτέ να στραφεί… εναντίον του! Το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε μέχρι τώρα να σχολιάσει ή να διαψεύσει τα λεγόμενά του, είτε για να μη δοθεί μεγαλύτερη έκταση είτε προσπαθώντας να υποβαθμίσει τις… θεωρίες του πρώην υπουργού.

Στις αναρίθμητες δημόσιες παρεμβάσεις του (συνεντεύξεις, δηλώσεις, άρθρα κ.α.) στο διάστημα που ακολούθησε της «αποχώρησής» του από το υπουργείο, ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε τον κ. Τσίπρα ως έναν «φοβισμένο» και «εκβιαζόμενο» πρωθυπουργό. Που όταν δεν υποκύπτει στις πιέσεις των δανειστών, «σύρεται» πίσω από τις θέσεις και απόψεις υπουργών και στενών συνεργατών του. Κατά τρόπο πρωτόγνωρο στα πολιτικά χρονικά της χώρας, δημοσιοποιεί το περιεχόμενο συνομιλιών του με τον κ. Τσίπρα, είτε ακόμη και απόρρητων συζητήσεων που έγιναν σε κυβερνητικό επίπεδο. Γεγονός που υπερβαίνει κατά πολύ τα πολιτικά «ήθη κι έθιμα» και εγείρει ερωτήματα ως προς τους στόχους και τις επιδιώξεις του. Με πιο χαρακτηριστική όλων την υπόθεση του δημοψηφίσματος, όπου υποστήριξε ότι στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να επικρατήσει το «Ναι» και όχι το «Όχι», διότι -όπως ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε- έτσι θα λύνονταν τα χέρια του ώστε να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Έφτασε μάλιστα να περιγράψει σκηνές από την κατάσταση που επικρατούσε τη νύχτα του δημοψηφίσματος στο Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας ότι άπαντες ήσαν απογοητευμένοι από την επικράτηση του «Όχι». Η εικόνα αυτή που δίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα πριν και μετά το δημοψήφισμα.


Σχολιάστε εδώ