Πακτωλός χρημάτων στο «λιμάνι», τρέμουν κραχ στη «Λεωφόρο»…

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από την Μπριζ στον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ προσφέρει ξανά όλο το market pool της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι από φέτος στα 13 εκατ. ευρώ, ενώ το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους είναι πλέον στα 12 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός έχει ήδη στα ταμεία του 25 εκατ. ευρώ. Επίσης να πούμε ότι το πριμ για κάθε νίκη στον όμιλο είναι 1,5 εκατ. ευρώ και η ισοπαλία 500.000 ευρώ. Σε αυτά τα έσοδα θα πρέπει να προστεθούν και τα χρήματα που θα εισπράξει ο Ολυμπιακός από τους εντός έδρας αγώνες (έσοδα από τα εισιτήρια, από προϊόντα του κ.λπ.) καθώς και κάποια άλλα που προκύπτουν από την UEFA.

Υπό προϋποθέσεις, οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπορούν να καρπωθούν και πάνω από 30 εκατ. ευρώ από την παρουσία τους στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κοντράστ στο «τριφύλλι»…

Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό ο αποκλεισμός φέρνει απογοήτευση αλλά και έντονο προβληματισμό. Όχι μόνο γιατί η ομάδα δεν θα συνεχίσει αγωνιστικά σε τοπ επίπεδο αλλά και γιατί η οικονομική ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ο αποκλεισμός στερεί από τον Παναθηναϊκό 7,3 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εξασφάλιζε αν είχε καταφέρει να περάσει στα πλέι οφ.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύο τελικούς για την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα. Εκεί το «τριφύλλι» καλείται να περάσει στους ομίλους και να μείνει ζωντανό οικονομικά, διότι αν δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση θα βρεθεί μπροστά σε ένα… κραχ. Το «τριφύλλι» θα διεκδικήσει περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, που θα του αποφέρει μια πρόκριση στους ομίλους. Πιο συγκεκριμένα υπολογίζεται να πάρει 400.000 ευρώ για την παρουσία του στον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, 230.000 ευρώ για την παρουσία του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λινγ και αν περάσει στους ομίλους θα καρπωθεί 2,4 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ από το market pool.

Σε περίπτωση αποκλεισμού θα πάρει μόνο 630.000 ευρώ. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόσο σημαντικά θα γίνουν πλέον για τον Παναθηναϊκό τα παιχνίδια των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όχι μόνο για αγωνιστικούς, αλλά, κυρίως, για οικονομικούς λόγους!


Σχολιάστε εδώ