Κεφαλονιά: Γέφυρα πολιτισμού – Ανθρώπων πείσμα…

Το ντοκιμαντέρ διατρέχει σημαντικά μνημεία του κρητοεπτανησιακού πολιτισμού της Κεφαλονιάς και στέκεται με πόνο στις πληγές που άφησε ο σεισμός του 2014 στις Εκκλησίες της Παλικής. Παρακολουθεί το κοινωνικό δράμα που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος και ψηλαφεί τις πεισματικές προσπάθειες των νέων, που αγωνίζονται να κρατήσουν την ελπίδα της οικονομικής αναγέννησης του νησιού. Το χαρακτηριστικό κεφαλονίτικο μέλος, τόσο το κοσμικό (καντάδα, αριέτα, bel canto) όσο και το εκκλησιαστικό, διατρέχει την περιήγηση.

Ο Αλέξανδρος Ποταμιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες. Σπούδασε αρχικά Νομική και συνέχισε με σπουδές Σκηνοθεσίας στη «Cinecitta», Σεναρίου και Θεατρολογίας στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου των Βρυξελλών και Φιλοσοφίας της Τέχνης στο ULB.

Εκτός από μικρού μήκους ταινίες, έχει γυρίσει δύο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και γράφει σενάρια. Το σποτ του «The heavy lifting gift» προβάλλεται εδώ και τρία χρόνια από το κανάλι της Βουλής.

Το 2014 συνεργάστηκε στη βελγο-βραζιλιανο-αργεντίνικη παραγωγή «La Tierra Roja», με την οποία ταξίδεψε στην Αργεντινή ως σκηνοθέτης του Making of, φωτογράφος και ηθοποιός.


Σχολιάστε εδώ