Επί του πιεστηρίου

Το προόριζα για την πρώτη σελίδα, αλλά σήμερα είναι παραφορτωμένη από επικαιρότητα. Έχουν μεγάλη σημασία για αυτούς που κυβερνούν αλλά και για τους άλλους, που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι του κράτους μας, αυτά που μου είπε ένας γερόλυκος της πολιτικής, άνθρωπος απλός, με απλό μυαλό, που δεν το διαθέτουν καθηγητάδες με πτυχία και δεν… πουλιέται στα πανεπιστήμια. Φίλος ακριβός.

Η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από το αλαλούμ που επικρατεί στην κυβέρνηση, με τον κάθε υπουργό να βγαίνει και να μιλάει για το κοντό του και το μακρύ του, άλλα να λέει ο ένας, άλλα ο άλλος. Μια κατάσταση που δεν την έχουμε ξαναδεί. Τον ρώτησα τι φταίει, ποια είναι η συνταγή, με βάση τα όσα έχει ζήσει με προσωπικότητες, υπουργούς και μεγάλο παίκτη τον πρωθυπουργό. Η απάντησή του για το τι χρειάζεται μια κυβέρνηση για να πάει καλά ήταν:

– Κυβέρνηση, ενιαίος λόγος, οι υπουργοί συμφωνούν και υπακούν στην κοινή γραμμή, δεν υπονομεύει ο ένας τον άλλον. Όλοι υποστηρίζουν τη γραμμή του πρωθυπουργού και το έργο που έχει αποφασισθεί.

Αυτονόητα πράγματα για να μπορεί μια κυβέρνηση να κυβερνήσει…

***

«Η αρχαία Ελλάδα και οι πρόγονοί μας θα συνεχίσουν να εμπνέουν την Ανθρωπότητα. Όμως εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, έχουμε χρέος να γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ζούμε μόνο με τον πλούτο της κληρονομιάς τους. Οφείλουμε, με κάθε τίμημα και με την ενότητα που επιβάλλουν οι περιστάσεις, να προσθέτουμε κάθε φορά σ’ αυτόν τον εθνικό πλούτο τον δικό μας συλλογικό ιστορικό οβολό».

Με τα λόγια αυτά έκλεισε την αντιφώνησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Σάμου, όπου παραβρέθηκε στην 191η επέτειο της ιστορικής μάχης της Μυκάλης.

***

Τελικά, όλοι δουλεύουν για τους Γερμανούς. Κερδίζουν ακόμη και από το ελβετικό φράγκο. Επειδή είναι ακριβό, οι Ελβετοί πηγαίνουν για ψώνια στη Γερμανία! Το 2013 ξόδεψαν 9,4 δισ. ευρώ για να αγοράσουν από απορρυπαντικά μέχρι γυαλιά ηλίου! Θύμα του ακριβού ελβετικού φράγκου, οι ελβετικές εξαγωγές και η ανάπτυξη!


Σχολιάστε εδώ