Στην κορύφωσή του ο πόλεμος Μελισσανίδη – Μαρινάκη

Κατά την εκδίκαση της καταγγελίας του Ολυμπιακού ότι ο Μελισσανίδης είναι το ουσιαστικό αφεντικό της ΑΕΚ και επομένως υπάρχει πρόβλημα με τον ΟΠΑΠ, στον οποίο μετέχει και ο γιος του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη τονίζοντας στα μέλη ότι πρέπει να ασχοληθούν με την περίπτωσή του, αφού όπως υπογράμμισε: «Μήπως ασκεί ακόμα διοίκηση στον Ολυμπιακό ενώ του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι»; Παράλληλα φέρεται να παρουσίασε δημοσίευμα του Reuters για το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας την εξής ατάκα: «Εδώ τον ψάχνει η Ιντερπόλ, εσείς τι κάνετε»; Τα πνεύματα δεν ηρέμησαν ούτε στη συνέχεια, αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε φραστική επίθεση στο μέλος της ΕΕΑ Γιώργο Βάμβουκα. «Ξέρω ότι έχεις ανοιχτή γραμμή με τον Πειραιά», τόνισε χαρακτηριστικά, με τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών να αντιδρά και να απειλεί πως θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Ο κ. Μελισσανίδης ανταπάντησε οξύτατα: «Στα αρχ…α μου! Να πας όπου θες!».

Παράλληλα απείλησε με αγωγές τα μέλη της ΕΕΑ, ενώ επιτέθηκε και στον Χρήστο Πανόπουλο για την ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζοντας ότι τον στοχοποίησε (σε αυτή το αφεντικό της Ξάνθης καλούσε τους παράγοντες των μεγάλων ομάδων, μεταξύ των οποίων και τον Μελισσανίδη, να μην μεταφέρουν τις προσωπικές τους συγκρούσεις στο ποδόσφαιρο).

Η υπόθεση στην ΕΕΑ κατέληξε σε δικαίωση του Ολυμπιακού. Το μέλος της επιτροπής Ειρήνη Μαρούπα, που αρχικά είχε ζητήσει να κληθεί για εξηγήσεις ο Μελισσανίδης πριν παρθεί απόφαση, δεν πείστηκε από όσα είπε στην Επιτροπή ο «Τίγρης» και αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της καταγγελίας του Ολυμπιακού. Αυτό σημαίνει ότι με ψήφους 4-3 η καταγγελία του Ολυμπιακού θεωρείται βάσιμη, με την ΠΑΕ ΑΕΚ καλείται να υποστεί τις συνέπειες.

Η «Ένωση» δεν θα συμμετέχει στο κουπόνι του ΟΠΑΠ την προσεχή περίοδο, ενώ αναμένεται να της επιβληθεί και κάποιο πρόστιμο. Από την Επιτροπή ξεκαθάρισαν, πάντως, ότι το γεγονός πως, σύμφωνα με την απόφαση, ο Μελισσανίδης είναι το… αφεντικό της ΑΕΚ δεν εμπεριέχει κάποιο κίνδυνο υποβιβασμού ή αποβολής της «Ένωσης» (ό,τι δηλαδή ίσχυσε και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός).

Ο Μελισσανίδης, πάντως, θα προσβάλει την απόφαση, ενώ όπως είπε κανείς δεν θα του απαγορεύσει να αγαπά την ΑΕΚ, η οποία είναι αυτάρκης.


Σχολιάστε εδώ