Στημένος ο Λαφαζάνης;

Προς τι ο πρόλογος αυτός; θα διερωτηθούν οι φίλοι μας που επιμένουν να διαβάζουν το «ΠΑΡΟΝ» και να το εμπιστεύονται. Ο λόγος είναι ότι πολλά κυκλοφορούν στην πολιτική πιάτσα για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την άγρια σύγκρουση των μέχρι πρότινος αγαπημένων φίλων και συναγωνιστών Τσίπρα και Λαφαζάνη. Για το πώς από τη μια στιγμή στην άλλη στήσανε… πολυβόλα. Και για το αν πραγματικά βρίσκονται στα χαρακώματα για την τελική αναμέτρηση, για το ποιος θα κρατήσει το… λάφυρο, την εξουσία.

Από αυτά, λοιπόν, που ακούτε θα σας πω το πιο ακραίο, ότι η κόντρα Αλέξη – Παναγιώτη είναι προσυνεννοημένη! Ότι έχουν αποφασίσει πως «εσύ θα κάνεις τον αντιμνημονιακό, θα λες ότι η συμφωνία είναι κατάπτυστη και καταστροφική, όπως τη χαρακτήρισε η φίλη σου η Σόφη Παπαδόγιαννη στο Kontra, στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου”, και ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ. Και θα φωνάζεις ότι παραδόθηκα στον Σόιμπλε και στη Μέρκελ. Εγώ, αντίθετα, θα σε καταγγέλλω ότι είσαι υπέρ του Grexit, ότι έχεις συμμαχήσει με τον Σόιμπλε, που θέλει να μας πετάξει έξω από το ευρώ. Και θα τονίζω ότι δεν μπορούσα να τα σπάσω, να μην υπογράψω τη συμφωνία, γιατί θα χρεοκοπούσε η χώρα και θα γινόταν χαμός».

Έτσι, ο Λαφαζάνης θα μαζέψει όλους τους αντιμνημονιακούς και ο Τσίπρας θα συσπειρώσει κοντά του τον κόσμο που ψήφισε τον Γενάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για να μείνουμε στο ευρώ αλλά και όλους εκείνους που ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα με σημαία το ευρώ, αφαιρώντας πολλές ψήφους κεντροδεξιών από τη ΝΔ, κάτι που αρκετοί επώνυμοι έχουν προαναγγείλει με άρθρα τους.

Σας ακούω να λέτε: «Πολύ σατανικό μοιάζει το σενάριο, είναι απίστευτο, δεν μπορεί να συμβαίνει, αυτά είναι παραμύθια…». Θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σας, αλλά δεν με αφήνει εκείνο το «βρώμικο ’89», όταν η ΝΔ του Μητσοτάκη έκανε κυβέρνηση με τον Συνασπισμό του Φλωράκη και του Κύρκου και ύστερα από λίγο προσχώρησε και ο Ανδρέας με το ΠΑΣΟΚ του.

Μην προσπερνάτε επομένως τον… κανόνα που έχει επικρατήσει στην πολιτική, ότι όλα μπορούν να συμβούν. Ιδιαίτερα όταν κάποια πράγματα ήδη συζητιούνται ως… σενάρια…


Σχολιάστε εδώ